Temat: Siwz na RB
Witam forumowiczów. To mój pierwszy samodzielny Pn. W ramach oszczędności szefowie zrezygnowali ze wsparcia zewetrznego i powierzyli przygotowanie własnie mnie. Są to Rb na ok. 200 tys zł brutto. Będziemy wymagać
a)oświadczenia z art 22 ust 1 do tego wykaz robót z referencjami, wykaz osób (kierownik budowy), ewentualnie polisy OC, oswiadcazenia ze osoby biorące udział posiadają uprawnienia,
b) oświadczenia z art 24 ust 1 + odpisu z rejestru a dla os. fiz. oświadczenia w zakresie art 24-1-2 (czyli par 2 pkt 1 ppkt2. rozporządzenia w sprawie rodzajów dokumentów..)
Do powyższego przetargu mam pytania
1. jesli wykonawca będzie polegał na zasobach podmiotów trzecich a one nie będą brały udziału w wykonaniu zamówienia to czy muszę żądać aby ten podmiot trzeci złożył jakiś dokument lub oświadczenie??/ (orócz zobowiazania do oddania do dyspozycji...)
2. To samo jw. ale udostepniajacy będzie brał udział w wykonaniu zamówienia-czego muszę żadać od udostepniającego w tym postępowaniu?
a) w takim przypadku udostepniajacy będzie podwykonawcą??
3. W stosunku do wykonawcy z zagranicy to czego żądać:
a) oswiadczenia z art 24 ust 1 ?
b) dokumentu wystawionego w kraju W. że nie otwarto likwidacji ani nie ogłoszono upadłości? (par. 4 pkt 1 ppkt 1a rozporządzenia o dokument.)
4. Wymgam kierownika budowy ale uprawnienia i wpis do izby inzynierów mogę żadac dopiero przed podpisaniem umowy??
Pare pytań sie uzbierało , ale na szkolenie to nie chcą mnie wysłać - może potem
Pozdrawiam, liczę na odpowiedzi ,do czwartku musimy ogłosic przetarg.