Temat: warunek wiedzy i doświadczenia.
Czy w zakresie potwierdzenia tego warunku w post. na sprzątanie można wskazać wyłacznie wielkość żądanej powierchni na której wykonawcy świadczył usługę (bez żadania wartości usługi) ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w zakresie potwierdzenia tego warunku w post. na sprzątanie można wskazać wyłacznie wielkość żądanej powierchni na której wykonawcy świadczył usługę (bez żadania wartości usługi) ?
czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?
Później znowy ktoś może mówić że jedyne kryterium była cena i wybrali kogoś niewiarygodnego.
czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?
To nie jest odpowiedź.
Odpowiedź brzmi: można - pod warunkiem, że szacunkowa wartość postępowania jest poniżej progów.
janek159 napisał/a:czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?
To nie jest odpowiedź.
Odpowiedź brzmi: można - pod warunkiem, że szacunkowa wartość postępowania jest poniżej progów.
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?
moje pytanie ma skłonić do zastanowienia i udzielenia sobie odpowiedzi, czy doświadczenie potwierdzone tylko za pomocą powierzchni w należyty sposób gwarantuje zamawiającemu wykonanie zamówienia przez podmiot który w należyty sposób wykona zamówienie, nienaruszając czy też niezagrażając intersowi zamawijaacego czy też publicznemu.
MIRAS napisał/a:janek159 napisał/a:czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?
To nie jest odpowiedź.
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?
Jeżeli poniżej progów - to - po co stawiać w ogóle warunki ?!
Za chwilę zrozumiem że doprecyzowanie warunków czy też określenie sposobu oceny spełnienia warunków to jakas kara którą trzeba stosować w post. pow. progów unijnych.
Zresztą wcale też tak nie jest, że pow. progów unijnych trzeba na siłę doprecyzowywać warunki udziału w postepowaniu.
MIRAS napisał/a:janek159 napisał/a:czy potwierdzone w ten sposób doswiadczenie będzie dla zamawiającego wystarczające?
To nie jest odpowiedź.
Możesz.
and1 napisał/a:MIRAS napisał/a:To nie jest odpowiedź.
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?Możesz.
Oczywiście, że możesz - tylko po co
MIRAS napisał/a:and1 napisał/a:
jest poniżej progów, czyli mogę zrezygnować z określenia wartości i tylko poprzestać na metrażu ?Możesz.
Oczywiście, że możesz - tylko po co
Po to gdyż uważam, że właśnie to wielkość powierzchni, na której dany Wykonawca świadczył usługę sprzątania jest miarodajnym wynikiem jego wiedzy i doświadczenia.
Nie rozumiem dylematów Darka
ktoś mógł posprzątać pokój 4x4 za milion złotych
A inny sprzątać 20 szpitali za 500 000 tyś. Który miał większe doświadczenie i wiedzę?
ktoś mógł posprzątać pokój 4x4 za milion złotych
A inny sprzątać 20 szpitali za 500 000 tyś. Który miał większe doświadczenie i wiedzę?
Pytanie powinno brzmieć "kto jest większym frajerem"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc