1

Temat: przetarg na komputery itp.

Firma zewnętrzna przygotowała nam opis przedmiotu zam. na komputery i system, wpisali nam windowsa ze względu na to, że wszystkie komputery na tym pracują. Jest również zdanie dopuszczające rozwiązania równoważne lub lepsze. Czy jeżeli zaproponują wykoanwcy coś innego, czy to będzie działać?
Potrzebne sa mi również zapisy do unmowy dot. odkupienia praw autorskich,żeby konkurencyjnie rozbudowywać system w przyszłości (zgodnie z wytycznymi uzp). Czy ktoś z forumowiczów wie jak to zapisać?

2

Odp: przetarg na komputery itp.

poczytaj sobie rekomendacje w sprwie zakupu sprzętu komputerowego.

3

Hmm, czy to będzie działać to chyba tego na forum wiedzieć nie będziemy.

4

KARI napisał/a:

wpisali nam windowsa ze względu na to, że 1)  wszystkie komputery na tym pracują.  Jest również zdanie dopuszczające rozwiązania   2)  równoważne   3) lub lepsze. 4)  Czy jeżeli zaproponują wykoanwcy coś innego, czy to będzie działać?
5)  Potrzebne sa mi również zapisy do unmowy dot. odkupienia praw autorskich

1) Taki argument nie przekonuje mnie, jestem przekonany że na innym też będą mogły pracować
2) Samo zdanie nie wystarczy, trzeba podać warunki tej równoważności umożliwiające obiektywne sprawdzenie
3) Ciekawe co to może być
4) Nie ma prawa nie działać, jednak dla jasności można teraz dopisać, że ma działać.
5) Na system operacyjny??? Sam jestem ciekaw.

5

Sami chętni będą do przetargu w którym pozbędą się praw autorskich.
Nie wiem o jaki dokładnie system Ci chodzi ale wątpię żeby ktokolwiek odsprzedał ci prawa do systemu wraz z kodem źródłowym aby można go konkurencyjnie rozbudowywać.