We wtorek dokonam zmiany "ale" jako początkujący samouk trochę popolemizuję:
1. art 36 ust 1 w powiązaniu z 36/3 wymienia katalog obowiazkowych i bezwarunkowo umieszczanych w siwz informacji.. Nie ma tu wzmianki o wariantowych,częściowych, uzupełniających.... Art 36/2 nakazuje umieścic w siwz dodatkowe informacje ale w przypadkach JEŚLI ZAMAWIAJACY PRZEWIDUJE-DOPUSZCZA wystapienie zdarzeń w ust.2 wymienionych. Skoro więc Z. nie przewiduje wystapienia zdarzeń wymienionych w ust. 2 to i w siwz NIE MUSI o tym pisać, a tylko może??.
2.Przeczytałem kilkanaście siwz i w żadnym nie znalazłem opisania wszystkich 9 sytuacji z ust. 2 (najczęściej nie ma o umowie ramowej, zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, młodocianych, o rozliczeniach w walucie obcej). Więc nie znalazłem żadnego poprawnego w tym zakresie Siwzu
????
3. Czy zatem o wariantowych, częściowych, i innych z ust. 2 (jesli ich nie będzie) piszemy w siwz z obowiązku czy dla "swiętego spokoju"?
4.W naszym postępowniu przewidujemy (w ogłoszeniu) zam. uzupeł. więc zgodnie z dyspozycją 38/2/3 musimy o to siwz uzupełnić. Jednak art 67/1/6 aby prawidłowo udzielić zam. uzupeł. nakłada obowiązek przewidzenia zam. uzupeł. TYLKO w ogłoszeniu. Czyli możemy naruszyc ustawę ww przypadku (brak zam. uzup. w siwz) ale i tak zgodnie z prawem udzielić uzupełniajacych??
Uff skończyłem.
Moze ktoś mi to wyjaśni?? Może źle czytam ustawę?