1

Temat: ZP-PN

Witam, pierwszy PN i pierwszy Zp (poniżej unijnych).  Pytanie podstawowe kiedy sie zaczyna go wypełniać???
1. Pkt 1,2 moge już przy ogłoszeniu
2. Pkt. 3 dopiero jak złozone zostanie ZP-1 , a to składa sie wg jednych po otwarciu ofert, inni twierdzą że w momencie ujawnienia sie wykonawcy (np przy pytaniu do siwz)
3. Pkt. 4, częściowo 5 (1-4), 6 i 7 też można już przy ogłoszeniu
4.Pozostałe sukcesywnie w miarę rozwoju postepowania.
Ktoś udzieli krótkiego instruktażu wypełniania !?  smile

2

Odp: ZP-PN

Sukcesywnie

3

Dziękuję. Jeszcze  pytanie o szczególy techniczne.
1.Czy  wypełniac, drukować i podpisywać na bieżąco te strony które już mozna (jesteśmy jescze przed TSO)
2. Wypełniać protokól w kompie i na koniec postępowania wszystko wydrukować i podpisać.
Chyba pierwsza opcja?

4

2- wierz mi - wygodniej jest smile

5

Dzięki smile

6

Wygoda to nie argument w takiej sprawie.
Argument jest w art.96.1, na samym początku i brzmi: ?w trakcie?. W trakcie - to zwykle rozumie się: od pierwszej chwili, a nie po wszystkim.

7

Ależ ważna jest - no chyba, że ktoś lubi sobie komplikować pracę (a nawet życie)

8

Poglądy prezentowane tu przez Darek W. są rangi szkodliwych, dlatego wysilam się na sprostowanie: w stosowaniu prawa nie ma miejsca ani na wygody ani na komplikowanie, jeśli działać, to MUSIMY zgodnie z przepisem, niezależnie od prywatnych poglądów.

9

rumcajs napisał/a:

Dziękuję. Jeszcze  pytanie o szczególy techniczne.
1.Czy  wypełniac, drukować i podpisywać na bieżąco te strony które już mozna (jesteśmy jescze przed TSO)
2. Wypełniać protokól w kompie i na koniec postępowania wszystko wydrukować i podpisać.
Chyba pierwsza opcja?

Wobec lekkich rozbieżności w stanowiskach ponawiam pytanie o techniczne szczególy:
Wypełniamy na kompie więc
1.na bieżąco wypełniać drukować i podpisywać,
2 czy wypełniać na bieżąco a dopiero  na koniec postępowania wydrukować i podpisać???

10

W trakcie postępowania sporządzasz protokół. Sukcesywnie. A kiedy drukować czy w trakcie kolejne strony , czy na końcu- tę decyzję pozostawiam Tobie.

11

Darek W. napisał/a:

W trakcie postępowania sporządzasz protokół. Sukcesywnie. A kiedy drukować czy w trakcie kolejne strony , czy na końcu- tę decyzję pozostawiam Tobie.

jak Darek W - bedzie potrzebny fragment to wydrukujesz też mi problem

12

A ja mam pytanie gdzie na ostatniej stronie podpisuje sie wasz Zamawiający? bo nie ma tam miejsca na podpis tylko jest napisane imie i nazwisko czyli można równocześnie wpisać tylko komputerowo i podpisu szefa nie ma w całym protokole??

13

wiersz zatwierdzenie protokółu

14

jeśli można, to kontynuując zapytam, z jaka datą Zamawiający ( kierownik ) zatwierdza Wasze protokoły, z datą wyboru najkorzystnijeszej oferty czy później - z datą podpisania umowy?

15

Z datą podpisania umowy, protokół z postępowania, lub po tym dniu.

16

Z datą podpisania umowy

17

z datą opublikowania ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

18

dzieki, teraz mi jakoś raźniej smile