1

Temat: dodatkowe wymagania

Witam czy w opisie przedmiotu zamówienia  przy szkoleniu fryzjer i  kosmetyczka chcę aby wykonawca zapewnił każdemu uczestnikowi kuferek z podstawowym wyposażeniem. Wiem, że nie mogę sugerować producentów itp, ale czy mogę podać kwotę takiego kuferka? Brzmiało by to tak: Wykonawca dodatkowo zapewnia dla każdego uczestnika kuferek z podstawowym wyposażeniem o wartości 500 zł lub.

2

Odp: dodatkowe wymagania

ale szczegółowo określisz wyposażenie kuferka?

3

za które zapłacisz czy to gratisy mają być ?

4

madza napisał/a:

Wykonawca dodatkowo zapewnia dla każdego uczestnika kuferek z podstawowym wyposażeniem o wartości 500 zł lub.

myślę, że jest to niebezpieczny zapis, ponieważ bez określenia konkretnych produktów o określonej jakości i standardach możesz dostać kuferek z plastiku i nożyczki, które akurat będą razem kosztowały u firmy X te 500,00 zł.

5

efigy007 napisał/a:
madza napisał/a:

Wykonawca dodatkowo zapewnia dla każdego uczestnika kuferek z podstawowym wyposażeniem o wartości 500 zł lub.

myślę, że jest to niebezpieczny zapis, ponieważ bez określenia konkretnych produktów o określonej jakości i standardach możesz dostać kuferek z plastiku i nożyczki, które akurat będą razem kosztowały u firmy X te 500,00 zł.

Tak właśnie może być.

6

nie chciałam konkretnie opisywać zawartości kuferka, zaktóry oczywiście ja zapłacę, Przy fryzjerce tomogezapisać że ma być suszarka, prostownica o konkretnej mocy ale jak opisac standardy i jakość do wyposażenia kuferka u kosmetyczki np podkładów,cieni czy pomadek?

7

madza napisał/a:

jak opisac standardy i jakość do wyposażenia kuferka u kosmetyczki np podkładów,cieni czy pomadek?

Ja zasięgnęłabym porady specjalisty (osoby prowadzącej kursy kosmetyczne od strony praktycznej), myslę, że znajdą sie jakieś parametry, za pomocą których choć trochę można sprecyzować nasze wymagania.

8

madza napisał/a:

Brzmiało by to tak: Wykonawca dodatkowo zapewnia dla każdego uczestnika kuferek z podstawowym wyposażeniem o wartości 500 zł lub.

Jak z podstawowym, to z podstawowym - opisz to podstawowe dokładnie.

9

joanna99 napisał/a:
madza napisał/a:

jak opisac standardy i jakość do wyposażenia kuferka u kosmetyczki np podkładów,cieni czy pomadek?

Ja zasięgnęłabym porady specjalisty (osoby prowadzącej kursy kosmetyczne od strony praktycznej), myslę, że znajdą sie jakieś parametry, za pomocą których choć trochę można sprecyzować nasze wymagania.

EEeee dziewczyny po co zasięgać porady. Każda z Was  jest wysokiej klasy specjialistą w kosmetykach i innych damskich gadżetach. Bez sarkazmu wink

10

a ja uważam ,że jest to wyrzucanie pieniędzy!!!

11

myszy1953 napisał/a:

a ja uważam ,że jest to wyrzucanie pieniędzy!!!

No ja też uważam, że kupowanie kosmetyków przez kobity to wyrzucanie pieniędzy smile

12

przez kobiety to na pewno nie