Temat: oświadczenie bez wykazu osób
czy można żądać samego oświadczenia że osoby które będą uczestniczyć w realizacji zamówienia posiadają wymagane kwalifikacje, bez żądania wykazu tych osób ????
dodam że PN poniżej progów.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy można żądać samego oświadczenia że osoby które będą uczestniczyć w realizacji zamówienia posiadają wymagane kwalifikacje, bez żądania wykazu tych osób ????
dodam że PN poniżej progów.
Można.
jak najbardziej, ząłączniki z rozporządzenia w przetargach poniżej progów możesz żadać , nie masz takiego przymusu
tak tak
tylko rozumiecie takie oświadczenie jest jakby uzupełnieniem tego wykazu - ja to tak rozuiem.
Ale skoro mówicie że można żadać samego oświadczenia, bez wykazu, to ok.
Niby uzupełnieniem jest ale żądać już niekoniecznie musisz.
nie zgadzam się
jeżeli stawiasz warunek że W. ma dysponować osobami o odp. uprawnieniach to W. musi dać wykaz i dopiero oswiadcza że to one mają odp. uprawnienia
W rozporządzeniu w spr. r.dokumentów wykaz jak i oświadczenie że osoby mają stosowne uprawnienia jest ewidentnie podzielony, nie pisze że wykaz i oświadczenie czy tak?
nie o to chodzi - chodzi o to że jeżeli nie żądałeś "posiadania osób" to po co ci oświadczenie że posiadają uprawnienia, a jeżeli żądałeś osoby to dokumentem jest wykaz
a samo oświadczenie to niby na jaką okoliczność?
zgadam się z Marcelem można żadac samego ośw. o uprawnieniach
to po co ci oświadczenie że posiadają uprawnienia
Właśnie dla własnej wiedzy i satysfakcji że mają
uznam że to żart
uznam że to żart
Nigdy nie byłem taki poważny
och Marcel - satysfakcję to ja miałabym z innego powodu "poważnie\"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc