1

Temat: zmiana ogłoszenia

przetarg na usługi na inspektora nadzoru przy RB. Do przetargu na RB wpłynęło zapytanie, będziemy musieli wprowadzić zmiany do przedmiaru. Przy przetargu na inspektora nadzoru jest przedstawiony zakres robót przy RB, jeśli teraz zmienimy ogłoszenie przy RB przy opisie przedmiotu zamówienia to nie będzie grało z tymi co jest na inspektora. Chodzi konkretnie do dodanie 1 pozycji. Czy w takim przypadku zmienić również ogłoszenie przy inspektorze czy zostawić tak jak jest. I czy TSO także przedłużyć bo oczywiście na RB przedłużamy, a TSO jest za tydzień więc chyba wystarczy

2

Odp: zmiana ogłoszenia

dla spokoju zmień i przedłuż TSO choćby o 1 dzień.

3

a który art. mówi o zmianach SIWZ?

4

38.4

5

4a i 6 również

6

Jeśli ta pozycja nie zmienia w istotnym stopniu przedmiotu zamówienia, to przedłużenie zbędne.

7

a cóż to za dziwne powiązanie , czyżby inspektor przyszły miał mieć płacone od pozycji kosztorysowej ?

8

rozumię że drogowiecc nie mając wartości rb (po przetargu) opisał to co będzie do nadzorowania załączając przedmiary - nietypowe ale czemu nie (moim zdaniem wystarczyłby któtki opis inwestycji) co do przedłużania terminu to uważam że jest nie wskazany  nie należy robić zamieszania bez podstaw

9

witam, zmieniłam termin otwarcia ofert, okazało sie, ze firma nie zobaczyła tego i przysłałą nam ofertę na termin otwarcia przed zmianą. Co mam zrobić z jego oferta odesłać a oni mają dosłać nową czy coś innego. Były umieszczone zmiany ale oni twierdzą, że ich oferta jest ok.

10

student napisał/a:

witam, zmieniłam termin otwarcia ofert, okazało sie, ze firma nie zobaczyła tego i przysłałą nam ofertę na termin otwarcia przed zmianą. Co mam zrobić z jego oferta odesłać a oni mają dosłać nową czy coś innego. Były umieszczone zmiany ale oni twierdzą, że ich oferta jest ok.

Poinformować o tym fakcie wyk i mogą chcieć zostawić ofertę lub wycofać i złożyć nową - przed terminem otwarcia ofert.

11

Lub dokonać odpowiedniej zmiany poprzez samo dosłanie nowych/brakujących dokumentów.

12

Darek - to co proponujesz to już zrobione, wykonawca wie, że była zmiana ogłoszenia. Student - nic nie masz robić, czekasz na otwarcie ofert.