1

Temat: Wymagania dla inspektora

jutro mam otwarcie ofert na inspektora nadzoru. w siwz podałem branżę budowlaną i elektryczną. nastąpiła "nieoczekiwana " zmiana i muszę wrzucić branżę sanitarną. problem w tym że mam już jedną ofertę i co teraz. komisyjnie ja otworzyć spisać adres i odesłać dla gościa czy unieważnić jutro przetarg i ogłosić ponownie?

2 (edytowany przez Marcel 2011-09-01 08:15:36)

Odp: Wymagania dla inspektora

Przesunąć termin składania ofert, i zmodyfikować SIWZ i ogłoszenie o zamówieniu.

3

Tak najlepiej. Jednocześnie bądźcie gotowi w pierwotnej dacie i godzinie otwarcia na wizytę wykonawcy, wtedy trzeba z nim porozmawiać, chyba że już teraz macie z nim kontakt, to by nie musiał przyjeżdżać.

4

Tak, dokładnie, najlepiej aby w jakiś sposób dać mu cynk wink

5

dzięki za glosy. myślę że wrzucę ogłoszenie o zmianie ogłoszenia, a złożona oferta to problem wykonawcy, że wpłynęła dwa dni przed otwarciem wink

6

Nie odwracajcie kota ogonem, tu głównie WASZ interes, to wy potrzebujecie inspektora i co więcej - dobrego, więc pomyślcie pozytywnie co i jak zrobić najlepiej. W szczególności nowy termin nie może być wrzucony (czyli byle jak), ale starannie przemyślany, by spokojnie zdążyły wpłynąć dobre oferty, ba, nawet potencjalnych oferentów inspektorów warto zachęcić czyli specjalnie powiadomić.

7

Dokładnie, po prostu dobrze będzie zadzwonić.

8

Zamawiający25 napisał/a:

dzięki za glosy. myślę że wrzucę ogłoszenie o zmianie ogłoszenia, a złożona oferta to problem wykonawcy, że wpłynęła dwa dni przed otwarciem wink

o zgrozo!

9

Trochę racji ma Zamawiający 25, ponieważ to wykonawca powinien do ostatniej chwili śledzić przebieg ogłoszenia o zamówieniu a dokładnie czy nie zachodzą zmiany.

10

O zgrozo! Jeszcze jeden!
Bezduszni - to chyba najłagodniej jak można określić.

11

Hubal - czy Ty nie wiesz, że  "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Niektórzy  zamawiajacy w dalszym ciągu nie myślą tak jak Ty.

12

Marcel dzięki za wsparcie. Jeśli chodzi o inne wypowiedzi, wiem że może to nie w porządku w stosunku do "wykonawców" ale nie można wszystkiego dawać im na tacy, dasz palec .... . Nie dość że musimy odwalać cały papier na biurkach, kontrole itp. to jeszcze pamiętaj o wykonawcy bo bidula nie wie kiedy ofertę złożyć. Proszę was!

13

Zamawiający25 napisał/a:

Marcel dzięki za wsparcie. Jeśli chodzi o inne wypowiedzi, wiem że może to nie w porządku w stosunku do "wykonawców" ale nie można wszystkiego dawać im na tacy, dasz palec .... . Nie dość że musimy odwalać cały papier na biurkach, kontrole itp. to jeszcze pamiętaj o wykonawcy bo bidula nie wie kiedy ofertę złożyć. Proszę was!

Trochę pokory kolego - a co Ty tak dajesz im na tacy , tym Wykonawcom może raczej trzeba było należycie przygotować postępowanie - nienawidzę arogancji . Zawsze można zmienić pracę i przejść do wykonawstwa nieprawdaż

14

myszy1953 art 38
a wykonawstwo znam od podszewki!

15

Nie dość że bezduszni, to jeszcze ciężko myślący i sadyści (baczcie bym, następnym razem nie dołożył gorzej tongue )

Zamawiający25 napisał/a:

... jeszcze pamiętaj o wykonawcy bo bidula nie wie kiedy ofertę złożyć.

Przecież złożył W TERMINIE, to też nie pasuje, że na przekór zmieniacie nagle warunki??? Tu przecież ewidentna wina zamawiającego, a  jeszcze się wymądrza.

16

Zamawiający25 napisał/a:

myszy1953 art 38
a wykonawstwo znam od podszewki!

w takim razie tym bardziej się dziwię postawy

17

przyznaję arogancja wzięła górę. ale troszkę zrozumienia mam kontrolę na "karku" i sami młodzi ambitni, już zaciągam ręczny jeśli chodzi o emocje

18

no i tak mi się podoba,  a kontrole już nie jedną przezyliśmy i  jeszcze nie jedna przed nami - nie stresować się , głowa do góry , pierś wypięta i do boju ....     wink

19

Z pieśnią na ustach

20

FLAGA NA GŁOWĘ I ZA OJCZYZNĘ