1

Temat: dostawa - zamówienie uzupełniające

dostawa paliwa, wartość zamówienia podstawowego ok. 100 tys., zamówienie uzupełniające 20% - ok. 20 tys. czyli poniżej progów, powiedzcie mi bo nie robiłam nigdy zamówienia uzupełniającego jak się do tego zabrać? zamowienie postawowe ogłoszone na początku tego roku PN

2

Odp: dostawa - zamówienie uzupełniające

zamówienie uzupełniające nie przekracza kwoty określonej w art. 4 pkt 8 ustawy, jest to, że udzielając go, nie będziesz musiała stosować art. 68 ustawy Pzp.

3

Dokładnie smile

4

Dobrze, tylko jak ustalić kwotę, wysyłam do wykonawcy ilość paliwa jaką mam zamiar wykorzystać w ramach zamówienia uzupełniającego i on mi ceny przedstawia i na taką kwotę podpisuję umowę, czy poprostu sama kwotę ustalam do jakiej ma być dostawa

5

Ponegocjuj. Masz pewnie jakieś wewnętrzne wytyczne.

6 (edytowany przez hubal 2011-09-06 10:23:33)

Jak się zabrać? Najpierw to zamieścić w ogłoszeniu, a teraz sprawdzić czy było, a dopiero potem mówić o uzupełniających.
Jeśli już mówimy ?o uzupełniających?, to przede wszystkim jest to ROZSZERZENIE poprzedniego zamówienia, czyli zasadniczo na tamtych warunkach i nie ma dyskusji o nowych warunkach (=cenach).

Albo robić jak radzą poprzednicy - w postach 2. i 3.

7

Proponuje  zastopować z tymi uzupełniającymi. W przypadku dostaw paliwa (chyba że mowa o jakimś rakietowym smile ) nie ma mowy o zam. uzupeł  na podstawie art. 67/1/7.
W umowie jest na pewno napisane że to szacunkowe zuzycie, a  rozliczenie będzie na podstawie faktycznego zuzycia (patrz post Hubala).