Temat: zachować czy nie tajemnicę przedsiębiorstwa???
Chcemy odtajnić część oferty, ponieważ z wyjaśnień wykonawcy nie wynika, że treść dokumentu spełnia warunki tajemnicy przedsiębiorstwa (wykonawca np. nie wskazał, jakie podjął kroki w celu utrzymania informacji w tajemnicy).
1. czy mogę/muszę ponownie wezwać wyonawcę do wyjasnień wskazując, co jest jeszcze dla mnie niejasne?
2. czy po powzięciu decyzji o odtajnieniu po prostu przesyłam odtajnione części oferty wykonawcom, którzy wcześniej wnoskowali o wgląd w oferty?
3. czy przed krokiem z pkt. 2 muszę poinformować oferenta, że jego wyjaśnienia mnie nie przekonały i ZAMIERZAM ODTAJNIĆ JEGO OFERTĘ? czy powinnam czekać na jego ruch, np. odwołanie, czy pozwolić na wglad do oferty innym?
4. Co mi grozi, jeśli odtajnię część oferty, a wykonawca "wyprocesuje" (np. w wyniku odwołania), że należało zachować tajemnicę przedsiębiorstwa?
5. czy w razie zachowania wątpliwej tajemnicy przedsiebiorstwa (mimo niezbyt przekonujących wyjaśnień) należałoby raczej (z tzw. ostrośnosci procesowej) zachować tajemnicę i czekać, aż inni się odwołają, że nie odtajniłam oferty konkurencji?
6. czy macie jakieś doswiadczenie z kontrolą (projekt unijny) w przypadku zaniechania odtajnienia????