1

Temat: Wartość zamówienia

Witam, troche mi te wszystkie różne kwoty wirują w czerepie smile . Więc dla sprawdzenia -przetarg poniżej unijnych RB-
1.W ogłoszeniu o udzieleniu zmówienia   w pozycji wartość szacunkowa (pkt. IV5) podaje tą samą co w  ZP-PN (wartość zamówienia podstawowego plus uzupełniającego -pkt 2.2).??
2. W ZP-PN  w pkt 2.2. wartość szacunkowa mogę (powinienem) wpisac wartośc z kosztorysu inwestorskiego (powiększona o 50% jeśli przewidziano uzupełniające)??

2

Odp: Wartość zamówienia

2x tak

3

2x dzięki smile

4

ja tu robię inaczej, podstawowe w jednym ogłoszeniu a 50 % w następnym ogłoszeniu jak udzielę.

5

nina napisał/a:

ja tu robię inaczej, podstawowe w jednym ogłoszeniu a 50 % w następnym ogłoszeniu jak udzielę.

Hmm, nie bardzo.

6 (edytowany przez nina 2011-09-17 17:42:21)

ja traktuję szacunkową wartość zamówienia podstawowego i uzupełniającego do wyznaczenia progu (w protokole jest). Ale nie widzę sensu  wpisywania do ogłoszenia sumy jednego i drugiego. Przecie skoro udzielam zamówienia i podpisuję umowę to na jedno zamówienie a jak udzielam albo i nie zamówień uzupełniających to i tak inne zamówienia to dopiero tam (w ogłoszeniu) wpisuję wartość szacunkową zamówienia uzupełniającego.

7

Tak jak Marcel art.32 ust.3 pisze przy ustalaniu wartości zamówienia uwzględnia się wartość zamówień uzupełniających , więc w ogłoszeniu to samo co w protokole 2.2

8

Dokładnie Myszy smile

9

jak wyżej - to jest Twoja całość zadania i dlaczego ktoś ma szukać po kilku ogłoszeniach i sobie zliczać. Ma być czarno na białym:)) a może na zielonym:)))

10

cbud napisał/a:

jak wyżej - to jest Twoja całość zadania i dlaczego ktoś ma szukać po kilku ogłoszeniach i sobie zliczać. Ma być czarno na białym:)) a może na zielonym:)))

nie musi szukać jest w protokole.

11

nie masz racji nina ogłoszene jest dla ogółu

12

a ja myślałam, że dla kontrolujących smile. Ale jak na razie zostaję przy swoim no chyba, że się kiedyś czepią. Jak na razie wystarcza wpis w protokole.

13

ale post jest o ogłoszeniu

14

yhy

15

no nineczka ja też uważąm ,że to jest zniekształcenie bo jak dodamy 50% uzupełniających to wychodzi czasami głupota

16

głupota polegająca na tym ,ze szacunek został " nieprawidłowo" wyliczony

17

właśnie ale cóż róbmy tak aby było dobrze smile i grało w papierach.

18

tak jest