1

Temat: udostepnienie oferty

pn na roboty budowlane, umowa w trakcie realizacji, jeden z mieszkańców gminy zwrócił się o kserokopię kosztorysu inwestorskiego wybranego wykonawcy (zdaniem tego mieszkańca kosztorys ofertowy nie zawiera wszystkich pozycji z przedmiaru robót). Mam obowiązek udostepnić tę ofertę? Udostępnienie oferty (właściwie to części oferty) powinno nastąpić na podstawie ustawy o dostępie do informacji publicznej? Oferta Wykonawcy jest informacja publiczną?

2

Odp: udostepnienie oferty

Tak, macie obowiązek udostępnić, kserować już niekoniecznie, chyba że za opłatą wnioskującego.

3 (edytowany przez hubal 2011-09-15 12:26:09)

Cooo? Tzn. cooo udostępnić? ?kosztorys inwestorski wybranego wykonawcy????
A ponadto na jakiej podstawie i jakim sposobem można odnosić ofertę do tego kosztorysu???

W ogóle kopię należy wysłać zgodnie z żądaniem, a sprawę reguluje znane Rozp. rządu ws. protokołu postępowania.

4

sorki, miało byc kosztorys OFERTOWY

5

Oczywiście że chodzi o ofertowy, dlatego napisałem j.w.

6

Przepraszam, Ze sie tam brzydko wtracam, ale mam pytanie trochę podobne. Ofertę udostepnia się od chwili otwarcia resztę załączników po wyborze najkorzystniejszej oferty. Wykonawca żąda dostepu do wglądu w kosztorys cenowy przed rozstrzygnięciem postępowania? Kosztorys jest cz. oferty czy załącznikiem do niej, proszę pomóżcie, bo się pogubiłam. Pozdrawiam

7

Jak żąda wglądu to należy mu udostępnić i tyle, to oczywiście część oferty.

8

Oczywiście nigdy nie robię problemów z dostępem do informacji, kwestia tylko kiedy mogą się z dokumentacją zapoznac.
Ale poszukałam, poczytałam i doszlam do tych samych wniosków, dzięki Marcel.