1

Temat: dokumnet dostarczony po terminie

wezwałem wykonawcę do uzupełnienia pełnomocnictwa (było w kopii) wykonawca dostarczył prawidłowe pełnomocnictwo (oryginał wystawiony oczywiście przed TSO) ale zrobił to dopiero jeden dzień po wyznaczonym terminie na uzupełnienie.
Co z takim fantem począć.?
Uważam, że oferta do odrzucenia - pomimo że pełnomocnictwo jest ok. to jednak dostarczone po wyznaczonym przez Zamawiającego terminie.

2

Odp: dokumnet dostarczony po terminie

A może da radę przepchnąć?, bo zgodnie z przepisem, fakt, jest po terminie.

3

Marcel napisał/a:

A może da radę przepchnąć?, bo zgodnie z przepisem, fakt, jest po terminie.

Może przepchnąć.

4

nie ma takiej opcji smile
przepłynął przez zbyt wiele rąk smile

5

a  nno  to  lepiej nie smile

6 (edytowany przez and1 2011-09-22 18:59:03)

nina napisał/a:

a  nno  to  lepiej nie smile

a zresztą trzeba być uczciwym i równo traktować wszystkich wykonawców smile

to jeszcze jedno pytanie.
Wyznaczyłem termin wraz z oznaczeniem godziny (do godzin pracy w naszym przypadku do 16:00) kurier przyjechał po godzinach pracy i tylko.... pocałował klamkę oraz przykleił karteczkę do koperty z napisem"zamknięte - awizowano" godz. 16:40, list zabrał i dostarczył dopiero na drugi dzień
Czy taki myk należy uznać za uzupełnienie w terminie ???

7

no skoro wyznaczyłeś dzień i godzinę  i do tej godziny nie uzupełnił to jak chcesz traktować wszystkich równo to nie możesz uznać przesyłkę za dostarczoną w terminie. Co inne go jak byłby tylko dzień to wówczas smile

8

No jak mógł uzupełnić jak nie uzupełnił smile

9

nina napisał/a:

no skoro wyznaczyłeś dzień i godzinę  i do tej godziny nie uzupełnił to jak chcesz traktować wszystkich równo to nie możesz uznać przesyłkę za dostarczoną w terminie. Co inne go jak byłby tylko dzień to wówczas smile

Co masz na myśleniu - bo nie panimaju ? smile

10

a no to że dzień kończy się o północy czyli można by uznać, iż zostawił bo ktoś jeszcze był smile w zasięgu.

11

jasne jasne, ale u mnie sprawę załatwia wyznaczona 16:00
chyba że by coś z panem cieciem zakombinował smile

12

and1 napisał/a:

ale u mnie sprawę załatwia wyznaczona 16:00

Zgadza się, załatwia.

13

and1 napisał/a:

wezwałem wykonawcę do uzupełnienia pełnomocnictwa (było w kopii) wykonawca dostarczył prawidłowe pełnomocnictwo (oryginał wystawiony oczywiście przed TSO) ale zrobił to dopiero jeden dzień po wyznaczonym terminie na uzupełnienie.
Uważam, że oferta do odrzucenia - pomimo że pełnomocnictwo jest ok. to jednak dostarczone po wyznaczonym przez Zamawiającego terminie.

and1 napisał/a:

To jakiej rady oczekujesz?
Po co tworzysz takie tematy gdzie już w tytule piszesz "dokument dostarczony po terminie"?
Wiadomo co z takim, a jak szukasz innego rozwiązania to subtelniej trochę.
Takie rzeczy to po cichu, piszesz na forum PUBLICZNYM, że "chyba, że by coś z panem cieciem zakombinował"
To kombinuj, ale po co się tym chwalić?
Nie wiadomo kto może czytać to forum...

14

No i wszystko na temat.

15 (edytowany przez and1 2011-09-23 19:41:40)

psz napisał/a:
and1 napisał/a:

and1 napisał/a:

To jakiej rady oczekujesz?
Po co tworzysz takie tematy gdzie już w tytule piszesz "dokument dostarczony po terminie"?
Wiadomo co z takim, a jak szukasz innego rozwiązania to subtelniej trochę.
Takie rzeczy to po cichu, piszesz na forum PUBLICZNYM, że "chyba, że by coś z panem cieciem zakombinował"
To kombinuj, ale po co się tym chwalić?
Nie wiadomo kto może czytać to forum...

Od Ciebie nie oczekuję żadnej rady... i proszę bez żadnych osobistych wycieczek pod moim adresem
I nie wiem o jakich "rzeczach po cichu mówisz "
Trochę kultury wyczucia i subtelności poproszę ok. ?
Tak stricte - dla Ciebie - to po to jest to forum żeby rozmawiać na różne tematy często też z "przymrożeniem oka", więc się tak nie spinaj, po to się też używa emotikonów żeby wskazać jaki charakter ma dana wypowiedź, ale jak widać niektórzy tego nie potrafią zrozumieć, wyczuć "subtelnej" różnicy-mam nadzieję, że to widzisz
Jeżeli jak to ująłeś "szukałbym innego rozwiązania" to na pewno bym je znalazł...
Kończę dany post bo nie widzę sensu dalszej rozmowy na PUBLICZNYM vox populi
Pozdrawiam i życzę więcej subtelności smile

16

Masz rację - przesadziłem, w razie W to Ty będziesz miał problemy.

Również pozdrawiam smile