Temat: Kryteria oceny PN Unijny!
Czy mogę zastosować jako dodatkowe kryterium oceny ofert oprócz ceny, termin płatności np.
14dni- 5 pkt. 30 dni- 10 pkt. 60dni- 15pkt. ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mogę zastosować jako dodatkowe kryterium oceny ofert oprócz ceny, termin płatności np.
Termin płatności jako kryterium może być.
Czy to prawda, że nawet jak jest w umowie jest termin 60 dni ,to i tak należą się odsetki wykonawcy za okres od 31 dnia, zgodnie z ustawą o terminach zapłaty w transakcjach handlowych z dnia 12 czerwca 2003 (DZ.U z 8 sierpnia 2003)???
Czy to prawda, że nawet jak jest w umowie jest termin 60 dni ,to i tak należą się odsetki wykonawcy za okres od 31 dnia, zgodnie z ustawą o terminach zapłaty w transakcjach handlowych z dnia 12 czerwca 2003 (DZ.U z 8 sierpnia 2003)???
pewnie, że się należą.
jak nina
Niestety, należą się.
możesz w siwz określić np. płatność jeną fakturą końcową lecz musisz liczyć się z tym ,że doliczą do ceny odpowiedni %
jedną -miało być
kryterium co najmniej dziwne - tak naprawdę to kiedy zapłacisz?
za 14 ,30 czy 60 dni
Ano trochę dziwne, ale co więcej - trochę niebezpieczne.
Na przykład nie wiadomo jak policzyć za 61 dni, za 59 dni itd.
Ponadto nie wiadomo jak te punkty wpływają na cenę - czy porachowaliście sobie i warto iść w tym kierunku?
Podejrzewam brak pomysłu na kryteria. Zgadłem?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc