1 (edytowany przez slawek_im 2007-06-28 07:41:12)

Temat: pisemnoa forma wniosku w ograniczonym

Czy podpisanie wniosku o dopuszczenie w przetargu ograniczonym przez osobę nie upoważnioną (brak pełnomocnictwa) należy traktować jako ... nie złożony wniosek pisemnie czy jako niezgodny z ogłoszeniem (zapisano wymóg podpisania wniosku przez osobe upoważnioną), lecz w tym przypadku co zrobić?
właśnie jak byście postąpili bo mam poważnego "zgryza"

Marko,
widzę, ze jesteś na forum proszę Cię wyraż swoją opinię.

2

Odp: pisemnoa forma wniosku w ograniczonym

Wyrażam tongue
http://www.uzp.gov.pl/odwolania/wyroki/pdf/2006/0-2995-06.pdf

3

Dzięki, za odpowiedż. Tylko czy w tym przypadku są podstawy prawne do wykluczenia wykonawcy? Według mnie powinienem tylko odpisać, że nie rozpatruję wniosku, gdyż nie został złożony w formie pisemnej. Oczywiście w piśmie powołam się na świetne argumenty podanego przez Ciebie orzeczenia, ale nie będzie to formalne wykluczenie i za tym dalej bez prawa odwołania.

4

slawek_im napisał/a:

Dzięki, za odpowiedż. Tylko czy w tym przypadku są podstawy prawne do wykluczenia wykonawcy? Według mnie powinienem tylko odpisać, że nie rozpatruję wniosku, gdyż nie został złożony w formie pisemnej. Oczywiście w piśmie powołam się na świetne argumenty podanego przez Ciebie orzeczenia, ale nie będzie to formalne wykluczenie i za tym dalej bez prawa odwołania.

Wysłanie takiego pisma jest uczciwym rozwiazaniem, ale wtedy wykonawca moze wniesc protest (bo jest na co).
Sam kiedys tak zrobiłem, a on mi na to protest. Dziś w takiej sytuacji chyba w ogóle bym sie do niego nie odzywał.