1

Temat: oferty dodatkowe

Nie korzystałem jeszcze z 91.5 więc mam pytanie - jak to praktycznie wygląda? Czy Z z wezwaniem do złożenia ofert dodatkowych przekazuje jakieś formularze? czy oferta dodatkowa ma być złożona na formularzu jak w siwz, czy ma to być w formie pisma? czy obowiązuje forma pisemna, zalecenia dotyczące opakowania itp?

2

Odp: oferty dodatkowe

Forma pisemna, w wezwaniu można przesłać gotowy wzór formularz aby nie było rozbieżności.

3 (edytowany przez lzmiuw 2011-02-18 12:32:58)

Ale wezwanie można wysłać faksem (przewidziany) ?  rozumiem, że W mają tylko podać ceny, nic ponadto przedkładać nie muszą? jaki rozsądny termin wyznaczyć?

4

Wezwać można faksem jednak oferta to oferta i winna zostać złożona w formie pisemnej.

5

Witam. Mi również po raz 1 zdarzył sie przypadek złozenia ofert w tej samej cenie na jeden z pakietów.

Wykonawca nie musi dołączać żadnych dodatkowych dokumentów? Tylko formularz ofertowy i cenowy? Jaki dać termin?Rozsądna  dowolność?

6

wezwanie , razem z wezwaniem b. krótki formularz ofertowy pn. Oferta dodatkowa
- trzy dni uważam ,że wystarczający czas

7

oczywiście forma pisemna i  zapakowane jak oferta 1

8

Dziękuję.

9 (edytowany przez Bitter 2011-10-03 08:20:58)

A czy występuje w ofertach dodatkowych coś takiego jak termin otwarcia ofert- takie coś jak przy składaniu ofert pierwotnych? Czy wystarczy , że wyznaczę termin na złożenie oferty np 10.10. godz. 12 :00?

Muszę robić jakieś ogłoszenie?

10

Tak, należy wyznaczyć termin otwarcia.

11

Ogłoszenia nie robisz. Zwracasz się tylko do tych, od których te dodatkowe oferty potrzebujesz

12

Dzięki.

13

Bitter napisał/a:

A czy występuje w ofertach dodatkowych coś takiego jak termin otwarcia ofert- takie coś jak przy składaniu ofert pierwotnych? Czy wystarczy , że wyznaczę termin na złożenie oferty np 10.10. godz. 12 :00?

Muszę robić jakieś ogłoszenie?

składanie 10:10 otwarcie 10:30 powinno być zaraz

14

Dzięki. Już wszystko załapałem. 10.10. (10 październik) to data a 12:00 godzina składania. Otwarcie będzie po 15 minutach tj 12:15.

15

bardzo dobrze !