1

Temat: formularz oferty

W przetargu na dostawę sprzętu komputerowego przygotowany został formularz oferty, w którym wykonawca zobowiązany został do podania ceny netto, stawki podatku VAT, oraz cenę brutto za wykonanie całości przedmiotu zamówienia, oraz została przygotowana w treści formularza oferty  tabela w której wykonawcy mieli podać nazwę producenta oraz kwoty jednostkowe netto dla każdego zaoferowanego sprzętu. ponadto osobno został przygotowany załącznik w którym wykonawcy mieli podać parametry oferowanego sprzętu.
Wykonawca przedłożył ofertę na swoim formularzu ofertowym w którym podał jedynie cenę brutto (nie ma netto i vat), oraz "wkleił" do formularza oferty opis oferowanego sprzętu, parametry sie zgadzaj, ale nigdzie nie ma podanego producenta oferowanego sprzętu, oraz w naszym formularzu oferty byłu dopisane różnego rodzaju oświadczenia np. że zapoznali sie z istotnymi postanowieniami umowy........ takich oswiadczen tez nigdzie w ofercie nie ma.

Co zrbic z oferta według mnie do odrzucenia jako niezgodna ze SIWZ,

2

Odp: formularz oferty

Popełnione przez wykonawcę uchybienia skutkować powinny odrzuceniem złożonej przez niego oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp. Brak wypełnienia przez wykonawcę wymaganej przez zamawiającego kolumny w formularzu ofertowym powoduje, że treść oferty nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

3

jeżeli w siwz był podany warunek ,że przygotowany przez zam. formularz ofertowy jest do bezwględnego stosowania to tak jak Marcel

4

Z tego co pisze much25 to tak faktycznie było smile

5

no nie zupełnie zam awiającemu podano "cenę"  za przedmiot zamówienia o reszcie się nie wypowiadam o ile dobrze czytam to tylko brak nazwy procudenta - ale czy to jest istotne moim zdaniem nie

6

cenę podał = podał , opis jest, producenta nie ma tak jak wyżej nie widzę formularza a poco ten producent?
czy nazwa procudenta wpływa na ocenę ?

7

Jak dla mnie za sam brak nazwy producenta też oferta wypada z gry.

8

kochanie wszystko wyprodukowane Chiny

9

No tak, więc niech zostanie wink

10

czy podana w formularzu nazwa producenta miała być w jakiś sposób promowana lub negowana przez zamawiającego ??? dla mnie jest nieistotna w rozumieniu art.7 produkt miał spełniać minimalne podane parametry o ile zostały podane

11

myszy1953 napisał/a:

czy podana w formularzu nazwa producenta miała być w jakiś sposób promowana lub negowana przez zamawiającego ??? dla mnie jest nieistotna w rozumieniu art.7 produkt miał spełniać minimalne podane parametry o ile zostały podane

A może jakis wyrok KIO? do tego???