1

Temat: Ogłoszenie przetargu.

Czy ogłaszać przetarg wiedząc że opis przedmiotu zamówienia jest wyższy niż środki, które posiadamy, licząc, że oferty  mogą być w kwocie którą mamy.
Pozdrawiam.

2

Odp: Ogłoszenie przetargu.

Macie takie prawo, w momencie zaciągnięcia zobowiązania (podpisania umowy) musicie mieć pełne środki, a nie wykluczone że tą kwotą którą teraz dysponujecie będzie wystarczająca.

3

Zrobiłaś rzetelny szacunek? Jaka to różnica?

4

Wartość zamówienia jest 125 000,00 zł a posiadane środki to 80 000,00 zł.  A co jeśli najniższa ważna oferta jest wyższa niż posiadane środki? Można unieważnić przetarg i na jakiej podstawie?

5

93.1.4

6

Różnica spora, zastanowiłbym się czy warto marnować czas swój i wykonawców. Unieważnienie na podstawie art 93.1.4

7

Dziękuję bardzo za inforamcję . Pozdrawiam

8

Lucka - próbuj jesień - Wykonawcy szukają roboty

9

Czy ja wiem, że jesienią jest taniej.
Rozpisałam przetarg na budowę parkingu i dostałam kosmiczne oferty. Ceny bardzo wysokie.  Może boją się, że nie zdążą zrobić przed zimą.

10

może termin kosmiczny i doliczyli do ceny ewentualne kary?

11

A sądzę, że budowlani najbardziej poszukują roboty wczesną wiosną, a im bliżej zimy, tym mniej, chyba że jest to robota dobra na zimę, wtedy tak, mocno zainteresowani.

12

i owszem - wiosną układają "grafik" na rok i wtedy ceny są mniejsze, jesienią to pakuje się ceny zaporowe - a może wyjdzie, - jak wyjdzie to dobrze a jak nie to robotę mam.

13

Wykonawcy tak ale wiosną Zamawiający - MYŚLĄ