Temat: Ogłoszenie przetargu.
Czy ogłaszać przetarg wiedząc że opis przedmiotu zamówienia jest wyższy niż środki, które posiadamy, licząc, że oferty mogą być w kwocie którą mamy.
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Ogłoszenie przetargu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ogłaszać przetarg wiedząc że opis przedmiotu zamówienia jest wyższy niż środki, które posiadamy, licząc, że oferty mogą być w kwocie którą mamy.
Pozdrawiam.
Macie takie prawo, w momencie zaciągnięcia zobowiązania (podpisania umowy) musicie mieć pełne środki, a nie wykluczone że tą kwotą którą teraz dysponujecie będzie wystarczająca.
Zrobiłaś rzetelny szacunek? Jaka to różnica?
Wartość zamówienia jest 125 000,00 zł a posiadane środki to 80 000,00 zł. A co jeśli najniższa ważna oferta jest wyższa niż posiadane środki? Można unieważnić przetarg i na jakiej podstawie?
93.1.4
Różnica spora, zastanowiłbym się czy warto marnować czas swój i wykonawców. Unieważnienie na podstawie art 93.1.4
Dziękuję bardzo za inforamcję . Pozdrawiam
Lucka - próbuj jesień - Wykonawcy szukają roboty
Czy ja wiem, że jesienią jest taniej.
Rozpisałam przetarg na budowę parkingu i dostałam kosmiczne oferty. Ceny bardzo wysokie. Może boją się, że nie zdążą zrobić przed zimą.
może termin kosmiczny i doliczyli do ceny ewentualne kary?
A sądzę, że budowlani najbardziej poszukują roboty wczesną wiosną, a im bliżej zimy, tym mniej, chyba że jest to robota dobra na zimę, wtedy tak, mocno zainteresowani.
i owszem - wiosną układają "grafik" na rok i wtedy ceny są mniejsze, jesienią to pakuje się ceny zaporowe - a może wyjdzie, - jak wyjdzie to dobrze a jak nie to robotę mam.
Wykonawcy tak ale wiosną Zamawiający - MYŚLĄ
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc