1

Temat: POMCY !!!!

Przetarg na udzielenie kredytu powyżej kwot określonych w art. 11 ust.8 Pzp. Miałam dużo pytań do kredytu, wysyłając odpowiedzi na pytania zamieściłam niechcący pytania jakie zadał nam bank. Pytania była na bipie koło 7 dni. Dziś dostałam telefon, że bank żadą unieważnienia przetargu. Co robić????

2

Odp: POMCY !!!!

Jeśli bank żąda unieważnienia, to powinien wskazać powód, a Wy sprawdzić i ocenić.
Podejrzewam, że może wchodzić w rachubę ujawnienie ich jako źródła zapytania. Biorąc to pod uwagę oraz art. 93.7 i art.146.6 unieważnienie może wchodzić w rachubę. Same pytania raczej nie.

3

Dodzwoniłam się do prawników w UZP, którzy powiedzieli, że nie ma podstawy do unieważnienia postępowania. Fakt naruszenie przepisów jest ale nie wpływa to w żadnej sposób na wyniki postępowania.

4

Banki mogą żądać ale powodu faktycznie brak.

5

no właśnie brak,  siedzę jak na bombie przez 10 dni, pewnie parę siwych włosów mi przybędzie smile mam jednak skromną nadzieję, że nie wniosą odwołania

6

Raczej chyba nie wniosą no ale....., przy "dużych" postępowaniach odwoływać się można (niestety), od najmniejszej "pierdoły".

7

aniak napisał/a:

Przetarg na udzielenie kredytu powyżej kwot określonych w art. 11 ust.8 Pzp. Miałam dużo pytań do kredytu, wysyłając odpowiedzi na pytania zamieściłam niechcący pytania jakie zadał nam bank. Pytania była na bipie koło 7 dni. Dziś dostałam telefon, że bank żadą unieważnienia przetargu. Co robić????

post niejasny bo tak naprawdę to nie wiem co na tej stronie umieszczono

8

Jeśli podałaś treść zapytania to ok. Ale jeśli podałaś źródło to "lipa" Patrz art. 38