1

Temat: kolejne zadanie w trakcie przetargu

czy można dodać zadanie w trakcie przetargu?mam 2 zadania, dostaliśmy zgodę na zakup dodatkowego sprzętu i zamiast rozpoczynać kolejny przetarg wolałabym zmodyfikować trwający, tylko czy tak można?robię modyfikację SIWZ, przedłużam termin składania ofert, robię ponowne oszacowanie i korektę do harmonogramu. czy to jest zgodne z ustawą?

2

Odp: kolejne zadanie w trakcie przetargu

W uzasadnionych przypadkach zamawiający może przed upływem terminu składania ofert zmienić treść specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Dokonaną zmianę specyfikacji zamawiający przekazuje niezwłocznie wszystkim wykonawcom, którym przekazano specyfikację istotnych warunków zamówienia, a jeżeli specyfikacja jest udostępniana na stronie internetowej, zamieszcza ją także na tej stronie. -

Czyli tak

3

jeszcze mam pytanie-czy na stronie zamieszczam tylko modyfikację, gdzie są wszystkie informacje o zmianach, czy także poprawioną SIWZ?

4

Jak zmian jest duzo można wrzucić nową (zmodyfikowaną) SIWZ, i co najważniejsze, pamiętać o zmianie ogłoszenia o zamówieniu i przesunięciu terminu składania ofert.

5

dzięki, zmianę ogłoszenia już przygotowałam, to wrzucę jeszcze popr. specyfikację techniczną.

6

i jeśli miałaś zapytania to poinformuj "pytających"

7

w zasadzie wszystko od nowa

8

nu sporo tych zmian, jak doszedł nowy sprzęt to i pewnie szacunek się zmienił też, i środki przewidziane do realizacji przedsięwzięcia