1

Temat: Unijne ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

Od września weszło w życie rozporządzenie  komisji UE ustanawiające standardowe formularze do publikacji ogłoszeń ...Urzędowi Oficjalnych Publikacji  Wspólnot Europejskich.
Teraz jest w sekcji V.1) Data decyzji o udzieleniu zamówienia. Przedtem w tym miejscu była data podpisania umowy (i tu wpisywało się datę podpisania umowy). To nie jest ta sama data? Wychodzi na to, że w tym miejscu wpisujemy datę jeszcze z przed zawiadomieniem o wyborze najkorzystniejszej oferty. Czyli datę zatwierdzenia Kierownika Zamawiającego propozycji Komisji Przetargowej o wyborze najkorzystniejszej oferty. Oczywiście zatwierdzenia propozycji i wyboru najkorzystniejszej oferty może być tego samego dnia.

2

Odp: Unijne ogłoszenie o udzieleniu zamówienia

ewelinek napisał/a:

To nie jest ta sama data?

Według mnie TA SAMA !
By się przekonać wystarczy skojarzyć nazwę ogłoszenia z faktem kiedy je się zamieszcza: po podpisaniu umowy.

3

Jaka jest Wasza opinia na ten temat. Jutro chcę przekazać ogłoszenie o udzieleniu zamówienia i nie wiem jaką wpisać datę (a mam 17 części), datę zawarcia (podpisania) umowy? To jest to samo co data decyzji o udzieleniu zamówienia? Może ktoś był na szkoleniu i się pytał prowadzących szkolenie co autor miał na myśli.

4

ogłoszenie czy w BZP czy UE wysyłasz po podpisaniu umowy

5

Oczywista oczywistość, że ogłoszenie o udzieleniu zamówienia przekazuje po podpisaniu umowy. Tylko teraz jest w sekcji V.1) Data decyzji o udzieleniu zamówienia. Przedtem w tym miejscu była data podpisania umowy (i tu wpisywało się datę podpisania umowy). A teraz którą datę?

6

Data decyzji o udzieleniu zamówienia czyli podpisania umowy, a jak po wyborze wyk. odwołanie by wniósł to co byś napisała ?

7

nie analizuj słów bo jeżeli dla uni ślimak winniczek jest rybą to klękajcie narody

8

Dzięki, już wszystko rozumiem. Przynajmniej tak mi się wydaje. Przed wejściem w życie nowego rozporządzenia podobnie było. W formularzu była rubryka "Data udzielenia zamówienia", natomiast w opublikowanym ogłoszeniu  "Data decyzji o udzieleniu zamówienia" i też wpisywało się datę podpisania umowy.  A teraz jest ujednolicone.