1

Temat: wartość zamówienia

jak to jest z wartością zamówienia jeżeli w budżecie na  szkolenia ogółem mam np. 200 tys zł  i ogłaszam 3 PN na te szkolenia z możliwością składania ofert częściowych i przed każdym wszczęciem postępowania ustalę wartość zamówienia poprzez rozeznanie rynku  np dla 1 PN będzie to 70 tys dla 2 PN 65  tys zł a dla trzeciego PN 60tyz zł to w protkokole po 1 PN w pkt 2 gdzie jest o wartości a konkretnie ..." jest to zamóweinie udzielane w częściach a wartośc udzielanego zamóweinia został ustalona na kwotę ..... i tu wpisuję w każdym protokole  kwotę 200 tys zł czy faktycznie ustaloną po każdym rozeznaniu rynku czyli 70 tys w drugim protokole 65 tys.

2

Odp: wartość zamówienia

Jeżeli sumujesz z pozostałymi zamówieniami to wpisujesz 200 tyś.

3

"udzielane w częściach" oznacza, że dane postępowanie jest w nich udzielane. Ty masz 3 postępowania, nie sumujesz szacunków. Oczywiście możesz zrobić 1 postępowanie z podziałem na 3 części (wszystkie 3 szkolenia razem) - wtedy szacunek 200 tys.

4

Ale z tego co pisze Cis, to korzysta z art. 6a, czy tak?

5

nie korzystam z art. 6a  Są  3 postępowania  z możliwością składania ofert częściowych. Chodzi mi o to  że w:  1 PN są 3 cześci bo 3 szkolenia różne, w
2PN t o np 10 części bo 10 szkoleń, a w PN np 8 częsci bo 8 szkoleń. Mam nadzieję że teraz rozumiecie o co mi chodzi. a jest tak bo na początku wiem jakie będą tylko 3 szkolenia po tych 3 szkoleniach okazuje sie na jakie następne możemy ogłaszac PN.

6

ja w tym miejscu wpisuje szacunek udzielanego zamówienia, tj. szacunek czesci których dotyczy postępowanie.

7

ja piszę, że wartość zamówienia została ustalona na 200.000 i że zamówienie udzielane jest w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania i dla bieżącej części wartość została ustalona na kwotę....

8

Tak jak pisze woow jest logiczne.

9

dzięki to chyba najrozsądniejsze  rozwiązanie.