Temat: Brak na jednej stronie "za zgodność" na dokumencie KRS?
Czy wezwać do uzupełnienia? Brak wymaganych przez SIWZ dat na kserokopiach dokumentów. Czy tez wezwać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Brak na jednej stronie "za zgodność" na dokumencie KRS?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy wezwać do uzupełnienia? Brak wymaganych przez SIWZ dat na kserokopiach dokumentów. Czy tez wezwać?
Jakich dat?
daty wypełniania o oferty, składania oferty
Taki zapis mamy w SIWZ "W przypadku dołączenia kserokopii, winny być one potwierdzone za zgodność z oryginałem przez uprawnionych przedstawicieli Wykonawcy wskazanych w dokumencie rejestrowym lub w udzielonym pełnomocnictwie. Na kserokopii dokumentu należy zamieścić zapis: ?za zgodność z oryginałem? oraz datę i czytelny podpis lub parafkę wraz z pieczątką imienną oraz pieczęć firmową Wykonawcy."
Potraficie sobie komplikować życie głupimi (sorry za szczerość) zapisami - mam tu na myśli:
- wymóg zapisu "za zgodność z oryginałem" - czyli jak mam pieczątke "zgodność kopii z oryginałem stwierdza sie" lub "potwierdzam zgodność kopii z oryginałem" to u Was moja oferta bedzie wadliwa?
- data stwierdzenie kopii z oryginałem - po co to komu to w głowe zachodze...
- data wypełniania oferty - ma to jakieś głębsze uzasadnienie? Chętnie poznam...
szczerze powiem, że to nie mój wymysł, przejęłam takie zapisy SIWZ od mojego kierownika i nie wiem co teraz czy to nie bedzie niezgodne z trescia siwz,jesli nie będzie tego opisu,czyli za zgodność i daty?
Stwierdzenie zgodności kopii z oryginałem być musi - nie można jedynie ograniczać wykonawców narzucając im konkretne sformułowanie. Jeśli jest kopia KRS bez stwierdzenia zgodności z oryginałem to należy wezwać do uzupełnienia. Pozostałe wymogi o których pisałem wyżej to tylko i wyłącznie forma a nie treść oferty.
czyli tak naprawdę nie mam podstawy do wezwania ich do uzupełnienia daty?
Nie masz, oferta jest ok
dzięki za pomoc:-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc