1

Temat: Brak na jednej stronie "za zgodność" na dokumencie KRS?

Czy wezwać do uzupełnienia? Brak wymaganych przez SIWZ dat na kserokopiach dokumentów. Czy tez wezwać?

2

Odp: Brak na jednej stronie "za zgodność" na dokumencie KRS?

Jakich dat?

3

daty wypełniania o oferty, składania oferty

4

Taki zapis mamy w SIWZ "W przypadku dołączenia kserokopii, winny być one potwierdzone za zgodność z oryginałem przez uprawnionych przedstawicieli Wykonawcy wskazanych w dokumencie rejestrowym lub w udzielonym pełnomocnictwie. Na kserokopii dokumentu należy zamieścić zapis: ?za zgodność z oryginałem? oraz datę i czytelny podpis  lub parafkę wraz z pieczątką imienną oraz pieczęć firmową Wykonawcy."

5

Potraficie sobie komplikować życie głupimi (sorry za szczerość) zapisami - mam tu na myśli:
- wymóg zapisu "za zgodność z oryginałem" - czyli jak mam pieczątke "zgodność kopii z oryginałem stwierdza sie" lub "potwierdzam zgodność kopii z oryginałem" to u Was moja oferta bedzie wadliwa?
- data stwierdzenie kopii z oryginałem - po co to komu to w głowe zachodze...
- data wypełniania oferty - ma to jakieś głębsze uzasadnienie? Chętnie poznam...

6

szczerze powiem, że to nie mój wymysł, przejęłam takie zapisy SIWZ od mojego kierownika i nie wiem co teraz czy to nie bedzie niezgodne z trescia siwz,jesli nie będzie tego opisu,czyli za zgodność i daty?

7

Stwierdzenie zgodności kopii z oryginałem być musi - nie można jedynie ograniczać wykonawców narzucając im konkretne sformułowanie. Jeśli jest kopia KRS bez stwierdzenia zgodności z oryginałem to należy wezwać do uzupełnienia. Pozostałe wymogi o których pisałem wyżej to tylko i wyłącznie forma a nie treść oferty.

8

czyli tak naprawdę nie mam podstawy do wezwania ich do uzupełnienia daty?

9

Nie masz, oferta jest ok

10

dzięki za pomoc:-)