1

Temat: gdzie taki zapis w ogłoszeniu ?

Zażądałem w załączniku do siwz (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) aby wykonawca dostarczył wraz z dostawą środków ochrony indywidualnej Deklaracje WE/CE oraz instrukcje użytkownika - na etapie składania ofert ani przed podpisaniem umowy nie żądam tych dokumentów.
Poradźcie gdzie taki (i czy wogóle ) zapis zamieścić w ogłoszeniu o zamówieniu (PN poniżej progu).
w siwz w opisie przedmiotu zamówienia mam odesłanie do załącznika nr 1 którego treść jest dość obszerna i nie chcę jej wklejać do ogłoszenia.
a może w rozdziale ogłoszenia dot. "innych dokumentów" - tylko że w siwz takiego punktu nie mam dot. innych dokumentów (są one wymienione w szczegółowym opisie).

2

Odp: gdzie taki zapis w ogłoszeniu ?

zaznaczasz opisy, próbki............. . A szczegóły w SIWZ. Możesz też w opisie przedmiotu zamówienia wstawić jakie masz wymagania.

3

Tak jak nina, lub wymienić też w pkt. "inne dok."

4

tylko że ja na etapie składania ofert tych dokumentów nie żądam.
są to dokumenty dostarczane na etapie realizacji umowy.
a w opisie mam odesłanie do zał. do siwz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i tam jest mowa o tych dokumentach.
chyba wogóle ich nie wymienię w ogłoszeniu smile

5

Tak najlepiej, tzn. całkiem nie wymieniać, jeśli nie są konieczne do oferty.

6

and1 napisał/a:

tylko że ja na etapie składania ofert tych dokumentów nie żądam.
są to dokumenty dostarczane na etapie realizacji umowy.
a w opisie mam odesłanie do zał. do siwz szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i tam jest mowa o tych dokumentach.
chyba wogóle ich nie wymienię w ogłoszeniu smile

W takim razie wystarczy odpowiedni zapis w SIWZ i umowie, koniec,kropka.