1

Temat: kiedy TSO ?

dzisiaj ogłaszam PN (poniżej progów) kiedy najwcześniej TSO - 2 listopada ?
bo się mnie liczenie terminów pokiełbasiło smile

2

Odp: kiedy TSO ?

oprócz RB

3

tzn. jeżeli usługa lub dostawa to tak 2.11 ale przecież tak naprawdę ludzie będą mieli wolne więc ja bym przedłużyla o 3 dni

4

cbud napisał/a:

oprócz RB

jak najbardziej dostawa (przedmiot nie jakiś bardzo skomplikowany) - czyli TSO 2 listopada ? - pomijając kwestie wydłużenia z uwagi na wolne smile

5

a ogłaszając PN na usługi jutro - 25.10 - najkrótszy TSO wypada 2.11 czy 3.11 ?

6 (edytowany przez Marcel 2011-10-24 10:56:54)

03.11.2011r. - koniec terminu przypada na dzień wolny a więc przechodzi na dzień następny.

7

j.w.
jeśli termin przypada na dzień wolny od pracy wówczas przechodzi na dzień następny.
Najbezpiecznie nie liczyć dnia ogłodzenia i dnia otwarcia ofert.

8

jeśli ogłoszenie jest w dniu 25.10, tso wypada na 2.11 (1.11 jest 7 dniem)
jeśli ogłoszenie jest w dniu 24.10, tso wypada na 1.11 - ponieważ jest to święto, przesuwamy na 2.11.

Pytanie - skąd wypadł Wam 3.11? Z tego, co się orientuję, 2.11 nie jest świętem, natomiast paździenik ma 31 dni.

9

Tak, ale jeżeli dzień kończy się w dniu ustawowo wolnym a więc termin przypada na poniedziałek, to wykonawcy mają prawo składać oferty jeszcze dnia następnego, czyli wtorek, dniem bezpiecznym (ostatecznym) jest środa.

10

chyba się pogubiłem?  roll

11

czy 2.11 czy 3.11  o co się spierać?  terminy są minimalne a co stoi  na przeszkodzie aby był 10 dniowy  powinien być taki aby wykonawca mógł złożyć przemyślaną, dobrą ofertę

12 (edytowany przez efigy007 2011-10-24 12:50:36)

zgadzam się! im dłuższy termin tym większe szanse na większą liczbę ofert i konkurencję,
ale termin minimalny jest i
co powiedzieć kierownikowi zam., jeśli zdecyduje, że ma być jak najkrócej!
to jest największy dylemat smile

13

amsala napisał/a:

jeśli ogłoszenie jest w dniu 24.10, tso wypada na 1.11 - ponieważ jest to święto, przesuwamy na 2.11.

Pytanie - skąd wypadł Wam 3.11? Z tego, co się orientuję, 2.11 nie jest świętem, natomiast paździenik ma 31 dni.

1 listopada jest 7 dniem ale z  racji tegio, że jest to dzień wolny to zgodnie z KC najwczęsniej TSO możemy wyznaczyć na 2.

14

efigy007 napisał/a:

zgadzam się! im dłuższy termin tym większe szanse na większą liczbę ofert i konkurencję,

pokazać mu KC w części dotyczacej liczenia terminów, napewno mina mu zrzednie smile

15

tu chodziło mi o to, że jak mam liczyć 7 to 7 a nie 10 dni, oczywiście zgdonie z KC

16

ale z tych siedmiu dni  tak naprawdę ile ma wykonawca ? racjonalnie podchodzić do tematu i do złożoności przedmiotu zamówienia

17

efigy007 napisał/a:

idziesz z kalendarzem a jak się uprze to już jego problem np. nie będzie ofert!!!

18

and1 napisał/a:
amsala napisał/a:

1 listopada jest 7 dniem ale z  racji tegio, że jest to dzień wolny to zgodnie z KC najwczęsniej TSO możemy wyznaczyć na 2.

nie bardzo rozumiem co nowego wnosi Twoja wypowiedź. Dokładnie to zostało przeze mnie napisane.

19

moja odpowiedź nie była skierowana do amsala tylko do efigy007 a ponadto należy czytać wszystko np.#3     smile

20

hehe smile
amsala pisała do and1,
wydaje mi się, że jakiś zamieszanie powstało w tym wątku smile

21

Marcel napisał/a:

Tak, ale jeżeli dzień kończy się w dniu ustawowo wolnym a więc termin przypada na poniedziałek, to wykonawcy mają prawo składać oferty jeszcze dnia następnego, czyli wtorek, dniem bezpiecznym (ostatecznym) jest środa.

poniedziałek nie jest dniem ustawowo wolnym. Ponadto, żeby poniedziałek był terminem na składanie ofert (literalnie, nie mówiąc o przesunięciach z niedzieli) ogłoszenie powinno zostać wysłane 23.10, czyli wczoraj.

Wtorek - święto 1.11 - dzień wolny od pracy

22

Pytający lzmiuw sam stwarza problem, dać termin dłuższy i po kłopocie poza tym aby były pełne 7 dni to tak jak pisałem - środa.

23

Marcel napisał/a:

Pytający lzmiuw sam stwarza problem, dać termin dłuższy i po kłopocie poza tym aby były pełne 7 dni to tak jak pisałem - środa.

#6 - podajesz 3.11. To nie jest środa, tylko czwartek

24

A sorry pomyliłem dni, środa smile

25

sorry czy nie sorry mam obawy ,że ilość ofert równa 0