1 (edytowany przez darioberni 2011-10-23 19:27:04)

Temat: WR

witam. Po negocjacjach wykonawcy z zamawiajacym nie doszlo do zbieznych stanowisk i rozmowy zostaly zerwane. Czy sporzadza się protokół z tych nieudanych negocjacji z podpisem wykonawcy? Czy ma to wpływ na fakt wczesniejszego zamieszczenia ogloszenia o zamiarze zawarcia umowy?

2

Odp: WR

1.ślad winien zostać protokół może być podpisany jednostronnie,
2.zamiar był

3

brawo myszy:) i znowu zgoda

4

big_smile

5

oczywiście że protokół się sporządza, wszak postępowanie zostało wszczęte, jednak do finału nie doszło.

6

Marcel napisał/a:

oczywiście że protokół się sporządza, wszak postępowanie zostało wszczęte, jednak do finału nie doszło.

to tak jak z miłością ślad w sercu został smile

7

dobre ale miłość nie odwzajemniona

8

jak to w życiu

9 (edytowany przez hubal 2011-10-24 18:22:02)

Miło tu, aż głupio przeszkadzać, jednak nie wypada zostawić niektórych w błędzie.
Niech nie myli się protokól z postępowania z protokołem z negocjacji. Ten pierwszy owszem, w zasadzie obowiązkowy (not bene tu podpis wykonawcy absolutnie zbędny), ale ten drugi to niekoniecznie, ewentualnie wystarczy notatka, a nawet prosta adnotacja tu czy ówdzie.

10

w # 1 mówiło się o protokole z negocjacji

11

Oczywiście chodzi o protokół z negocjacji smile Mam jeszcze pytanie, czy w związku z tym powinienem unieważnić takie postępowanie?

12

a jakie przesłanki unieważnienia? moim zdaniem nie

13

Nie ma potrzeby, podobny, a nawet ten sam temat:
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5164

14

Nie unieważniasz ale możesz zacząć nowe. Wszak było prowadzone.

15

A mi kiedyś UZP w wyniku kontroli wytknęło, że po nieudanych negocjacjach w WR nie unieważniłam postępowania tylko od razu przystapiłam do negocjacji z innym wykonawcą.

16

szkoda ,że nie podali podstawy prawnej

17 (edytowany przez darioberni 2011-10-26 18:25:58)

U mnie sprawa wygląda następująco: nie dogadalem sie z wykonawcą w zamówieniu uzupełniającym z wolnej ręki.ostatecznie szef zadecydował żeby dać sobie spokój w tym roku z negocjacjami z innym wykonawcą.to ostatecznie zakończyć postępowanie poprzez unieważnienie, czy może sama notatka służbowa o fiasku negocjacji wystarczy wraz z protokołem z postępowania.

18

Tak, wystarczy.

19

Dziękuję smile