1

Temat: ????

Witam. RB zakończone, czas na odbiór itu problemik. W umowie wymagamy aby W. dostarczył przed odbiorem końcowym -"dokumentacje powykonawczą i geodezyjny pomiar powykonawczy"- (koniec cytatu). Kuriozalne big_smile ale może ktos podpowie o co nam chodziło i co W powinien dostarczyc, szczególnie ten geodezyjny pomiar powykonawczy. Wykonawca dostarczył mapke podpitą przez geodetę i pismo o zgłoszeniu,złożeniu mapy w wydziale geodezji. Czy to jest spełnienie naszego wymogu czy powinien W dostarczyć zarejestrowana juz w geodezji mape powykonawczą (ale na to czeka się  pare tygodni). 
Wiem że to my wymyslilismy (nikt się do autorstwa tego warunku nie przyznaje)) ale podpowiedzie co uznac za wystarczjące jw.

2

Odp: ????

maxi napisał/a:

Witam. RB zakończone, czas na odbiór itu problemik. W umowie wymagamy aby W. dostarczył przed odbiorem końcowym -"dokumentacje powykonawczą i geodezyjny pomiar powykonawczy"- (koniec cytatu). Kuriozalne big_smile ale może ktos podpowie o co nam chodziło i co W powinien dostarczyc, szczególnie ten geodezyjny pomiar powykonawczy. Wykonawca dostarczył mapke podpitą przez geodetę i pismo o zgłoszeniu,złożeniu mapy w wydziale geodezji. Czy to jest spełnienie naszego wymogu czy powinien W dostarczyć zarejestrowana juz w geodezji mape powykonawczą (ale na to czeka się  pare tygodni). 
Wiem że to my wymyslilismy (nikt się do autorstwa tego warunku nie przyznaje)) ale podpowiedzie co uznac za wystarczjące jw.

Nie znam się na temacie, ale pijana mapka rozbawiła mnie smile
Pijana za duże słowo - ona była podpita smile

3

big_smile

4

Dokonanie zgłoszenia zmian w Ośrodku Dokumentacji Geodezyjno ? Kartograficznej oraz uzyskanie mapy z ODGK potwierdzającej wprowadzenie zmian (pomiarów powykonawczych).
W przypadku zmian dokonanych w zagospodarowaniu terenu np. dobudowa pochylni dla niepelnosprawnych , kawałek sieci wod-kan , studnie itp.

5

amsala napisał/a:

Nie znam się na temacie, ale pijana mapka rozbawiła mnie smile
Pijana za duże słowo - ona była podpita smile

Głodnemu trunek (pardon chleb) na mysli smile
A co do odpow. Myszy to mamy problem. Jesli tak to interpretować to W zapłaci wysokie kary. Zgodnie z umowa za termin zakończenia przyjmuje sie wpis do dziennika budowy kierownika budowy o gotowości do odbioru końcowego (potwierdzone przez inspektora nadzoru). Do tego W ma załączyc dok. powykonawcza w tym ten nieszczęsny geodezyjny pomiar powykonawczy. Jutro mija termin zakończenia RB, więc jesli czytać zgodnie z Myszy a mapa będzie za 2-3 tyg (PODPITA przez ODGK) to za ten okres powinnismy naliczac kary za zwłokę. Trochę pokręcone by to było?!

6

Najważniejsze, żeby mapka była podpita i żeby jeszcze się podzieliła trunkiem, którym się podpijała smile

7

Można jeszcze zrobić to tak, iż dostarczono mapę geodezyjną powykonawczą w dniu odbioru. Natomiast uzgodnienia ZUDP pozostawić po odbiorze. Z tekstu nie wynika, że miała być uzgodniona a jedynie sporządzona i przekazana.

8

cbud napisał/a:

Można jeszcze zrobić to tak, iż dostarczono mapę geodezyjną powykonawczą w dniu odbioru. Natomiast uzgodnienia ZUDP pozostawić po odbiorze. Z tekstu nie wynika, że miała być uzgodniona a jedynie sporządzona i przekazana.

Inspektor nadzoru i ja tez tak to czytamy (ale szef nie) i to chybA  byłoby zdrowe rozwiązanie.

9

brak mapy nie przeszkadza w niczym -odbiór winien być dokonany możesz wpisać uwagę ,że ma dostarczyć

10

myszy1953 napisał/a:

brak mapy nie przeszkadza w niczym -odbiór winien być dokonany możesz wpisać uwagę ,że ma dostarczyć

No to happy end - mozna zamykać  inwestycje i czas do domu.

11

maxi napisał/a:
myszy1953 napisał/a:

No to happy end - mozna zamykać  inwestycje i czas do domu.

nie zapomnijcie tylko zabrać pijanej mapki