26 (edytowany przez Piotrek 2007-07-05 12:56:59)

Odp: ogłoszenie o zawarciu umowy

szad napisał/a:

nadal czekam na wyjasnienie na temat tych 7 dni smile

Prawdopodobnie wynika to z zapisu rozdz. 2 w. 2-3 Księgi Rodzaju:

A gdy Bóg ukończył w dniu szóstym swe dzieło, nad którym pracował, odpoczął dnia siódmego po całym swym trudzie, jaki podjął. Wtedy Bóg pobłogosławił ów siódmy dzień i uczynił go świętym; w tym bowiem dniu odpoczął po całej swej pracy, którą wykonał stwarzając.

27

Jeśli chodzi o zawiadomienie o rozstrzygnięciu przetargu to trzymam na str. i tablicy ok.9 dni (biorę pod uwagę termin na protesty-art 94 ust.1) a jeśli chodzi o zawiadomienie o zawarciu umowy to 7dni, choć to nie ma chyba oparcia prawnego-raczej z przyzwoitości, aby wszyscy zainteresowani mogli zapoznać się z inform. Takie zawiadomienie zawiera tylko nazwę postępowania nadaną przez zamawiającego, datę podpisania umowy i nazwę wykonawcy. Reszta informacji była zawarta w zawiadomieniu o rozstrzygnięciu.

28

dokładnie nie ma oparcia prawnego to moje 7 dni - tak sobie przyjęłam. Szad ty możesz trzymac jeden albo 50 dni twoja sprawa.

29

Piotrek napisał/a:

Prawdopodobnie wynika to z zapisu rozdz. 2 w. 2-3 Księgi Rodzaju:

A gdy Bóg ukończył w dniu szóstym swe dzieło, nad którym pracował, odpoczął dnia siódmego po całym swym trudzie, jaki podjął. Wtedy Bóg pobłogosławił ów siódmy dzień i uczynił go świętym; w tym bowiem dniu odpoczął po całej swej pracy, którą wykonał stwarzając.

dobre smile.
trzeba miec nadzieje, ze kontrolujacy tez kieruje sie Pismem Swietym smile

30

dorota26 napisał/a:

dokładnie nie ma oparcia prawnego to moje 7 dni - tak sobie przyjęłam. Szad ty możesz trzymac jeden albo 50 dni twoja sprawa.

dzieki za info. z drugiej strony ustawodawcy mogli to w ustawie dokladnie okreslic i bylby spokoj. po 11.06 problem znika bo wystarczy ogloszenie o udzieleniu zamiescic w BZP i nie trzeba zwaracac sobie glowy www i tablica smile

31

arek napisał/a:

Ja osobiście na dzień dzisiejszy nie wiem w jakim art. mowa jest o zamieszczaniu ogłoszenia o zawarciu umowy na str. zamawiającego czy też w jego siedzibie. Tylko art.95 ust.1 mówi o zamieszczeniu ogłoszenia o udzieleniu zamówienia w Biuletynie.- w każdym razie tylko tam się doczytałam.

i bardzo dobrze sie doczytałeś, wiecej obowiązku zamieszczania takiego ogłoszenia z ustawy PZP nie ma .
Ja jednak zamieszczam dodatkowo na własnej stronie.

Małgorzata