1

Temat: kiedy mija termin wniesienia odwołania?

Spodziewam się, że wykonawca, którego oferta została odrzucona złoży odwołanie (przetarg nieograniczony powyżej progów unijnych). O wyborze najkorzystniejszej oferty oraz odrzuceniu wykonawcy poinformowealiśmy faxem w dniu 19.09. kiedy mija termin wniesienia odwołania przez tego wykonawcę: 28 czy 29.09???

2

Odp: kiedy mija termin wniesienia odwołania?

29.09.2011r.

3

Czyli do końca dnia 29.09 odwołujący powinien zamawiającemu przesłać do wiadomosci kopię odwołania?

4

Art. 180 ust.5

5

OK, dzięki!
Czy przesłanie kopii przez odwołującego po terminie określonym w art. 180 ust.5 powoduje odrzucenie odwołania z przyczyn formalnych?

6

Na to wychodzi.

7

A ja mam pytanie trochę z innej beczki. Kiedy mija termin złożenia odwołania na treść ogłoszenia (oraz postanowienia SIWZ). W art. 182 ust. 2 mówi się, że 10 dni od publikacji ogłoszenia w DUUE lub zamieszczenia SIWZ na stronie Zamawiającego - daty wymienionych czynności są różne, więc jaki ustalić termin? Tak jak mi wygodnie?

8

Jak to różne? Przecież SIWZ na stronie publikuje się od dnia publikacji ogłoszenia w DUUE. Więc daty te same.

9

art. 42 pzp

10

Też mi się tak wydawało (przyznaję o art. 42 zapomniałam w ferworze walki), ale wolałam się upewnić. Niemniej jednak na stronie zamawiającego daty są różne. Dzięki wielkie za pomoc smile Teraz to się zastanawiam czy z tej okazji można się odwołać.

11

zfdarza się tak jak UE opublikuje ogłoszenie w sobotę