1

Temat: opis przedmiotu

Kochani, czy Wy też prowadzicie walkę z kolegami z pracy w temacie, kto ma przygotować opis przedmiotu zamówienia?
Ja tylko słyszę "nie znam się na przetargach bo zajmuję się......" . Kurcze ostatnio zgłębiałam tajemnicę oleju napędowego i smarów i teraz wiem co to API, SHPD itd. i co z tego jak dalej nie wiem co mam napisać w opisie bo jedna maszyna potrzebuje tego druga tamtego smaru już nie wspominam o ilościach (to akurat mogę sobie zobaczyć z magazynu ale na dzień dzisiejszy jeszcze dwie maszyny nie pracują a mają zacząć w przyszłym roku). Kurcze ludzie u mnie są jacyś niepoważni. Jeszcze przy budowlance jakoś idzie w miarę rozsądnie ale co do reszty to jestem z tych złych co to przeszkadza innym w WYKONYWANIU ICH OBOWIĄZKÓW.
W akcie desperacji poszłam nawet z tym do szefa i kazał mi to JAKOŚ załatwić. Kurcze co ja mogę zrobić? Do tej pory jakoś dawałam radę, ale ze spółki zatrudniającej 5 osób na krzyż zrobił się ogromny zakład (już nie wspomnę że przetargi to tylko jedna z części tego czym się zajmuję). Może macie jakieś rady na taką sytuację bo nie chcę wywoływać konfliktów.

2

Odp: opis przedmiotu

Ano, to raczej popularna sytuacja. Cóż można? Można samemu zrobić opis, na to zwykle wychodzi,  ale czy to ja potrzebuję? Nieeee, ja nic nie potrzebuję, niech więc mi najlepiej napisze na kartce CO konkretnie potrzebuje ten co potrzebuje, a póki nie napisze albo nie podyktuje jak chłopu na miedzy ja NIC nie wiem że trzeba coś zamówić smile Potem jeszcze jakieś korekty, uzupełnienia i jest - tak jak chcieli.

3

Odp: opis przedmiotu

Oczywiście, że osoba merytorycznie odpowiadająca za zamówienie. Trudno żeby  spec. z.p. znał się na wszystkim. Zrób formularze wniosku o wszczęcie, rozdaj kierownikom merytorycznym i walcz smile