Temat: opis przedmiotu
Kochani, czy Wy też prowadzicie walkę z kolegami z pracy w temacie, kto ma przygotować opis przedmiotu zamówienia?
Ja tylko słyszę "nie znam się na przetargach bo zajmuję się......" . Kurcze ostatnio zgłębiałam tajemnicę oleju napędowego i smarów i teraz wiem co to API, SHPD itd. i co z tego jak dalej nie wiem co mam napisać w opisie bo jedna maszyna potrzebuje tego druga tamtego smaru już nie wspominam o ilościach (to akurat mogę sobie zobaczyć z magazynu ale na dzień dzisiejszy jeszcze dwie maszyny nie pracują a mają zacząć w przyszłym roku). Kurcze ludzie u mnie są jacyś niepoważni. Jeszcze przy budowlance jakoś idzie w miarę rozsądnie ale co do reszty to jestem z tych złych co to przeszkadza innym w WYKONYWANIU ICH OBOWIĄZKÓW.
W akcie desperacji poszłam nawet z tym do szefa i kazał mi to JAKOŚ załatwić. Kurcze co ja mogę zrobić? Do tej pory jakoś dawałam radę, ale ze spółki zatrudniającej 5 osób na krzyż zrobił się ogromny zakład (już nie wspomnę że przetargi to tylko jedna z części tego czym się zajmuję). Może macie jakieś rady na taką sytuację bo nie chcę wywoływać konfliktów.