1

Temat: kserokopie

mam kserokopię KRS - 7 kartek, wykonawca potwierdził "za zgodnośc" każda kartkę nie stronę - czy ze musze wystapić o uzupełnienie tego dokumentu w postaci potwierdzenia każdej strony dokumentu?

2

Odp: kserokopie

jeżeli nie napisał, że potwierdza ".... stron KRS" to niestety musisz wezwać, te nie potwierdzone to tak jakby ich nie było.

smile nora

3

Arbitrzy w omawianej kwestii wyczyniali historycznie takie cuda, że spokojnie na magisterke by starczyło (z brzegu przykład zapamiętany - potwierdzenie za zgodność na pustej a nie zapisanej stronie kartki jest ok). W tym szaleństwie nowelizacyjnym jest pewna metoda jednak i możesz tym sposobem wezwać do uzupełnienia. Pozostaje jednakowoż pytanie czy to cokolwiek zmieni...

4

wlasnie nie bo oferta i tak nie wygrywa (czwarta z kolei) z drugiej strony ktos moze kiedys zarzucic ze nie wykonalam obowiazku ustawowego i nie wezwalam do uzupełnienia krs (no bo braki formalne traktuje sie jak brak dokumentów)

5

Ja bym sobie odpuścił

6

wezwałabym do uzupełnienia gdyby nie to że nie mam czasu bo wczoraj bylo otwarcie oferta a najpozniej 20.07. musimy podpisać umowe:) dzieki

7

cokolwiek zrobisz Dorotko, odpowiedzialność za zaniechanie i tak spadnie na Ciebie, a nie na radzących. Trzeba wierzy w ludzi i mieć nadzieję, że tego nie zauważą... wink

nora

8

nora4 napisał/a:

jeżeli nie napisał, że potwierdza ".... stron KRS" to niestety musisz wezwać, te nie potwierdzone to tak jakby ich nie było.

Eee, mi zawsze wystarcza potwierdzenie na ostatniej stronie.

9

bo może wystarcza Ci tylko ta jedna, ostatnia strona wink

Uważam, że może być poświadczona jedna strona np. z siedmiu, pod warunkiem, że wykonawca potwierdził "zgodnośc z oryginałem 7 stron" i sie podpisał.

nora

10

Podawanie liczby stron to moim zdaniem zbyteczny formalizm. Przecież i tak jest ona wydrukowana w nagłówku strony.