1

Temat: Zamówienie z wolnej ręki na udzielenie kredytu

Witam, ponieważ dopiero raczkuję w ZP więc proszę o wybaczenie jeżeli moje pytania będą infantylne. Proszę o informację gdzie znaleźć wzór zaproszenia do negocjacji.

2

Odp: Zamówienie z wolnej ręki na udzielenie kredytu

W internecie. Wolna ręka na kredyt? Chyba nie bardzo?!

3

No właśnie czy można o udzielenie kredytu zrobić z wolnej ręki ??? Nadmieniam że już 6-krotnie ogłaszaliśmy ten przetarg, w tym dwa razy nieograniczony, 1 x ograniczony 1x dialog konkurencyjny i nie było chętnych. Czy jest teraz podstawa żeby zrobić z wolnej ręki. Ze zwględu na kwotę kredytu jest to przetarg unijny. Bardzo proszę o radę .

4

Marto coś tu lekko namieszane.
Zgodnie z art 67/1/4 po kolejno przeprowadzonych postepowaniach  zktórych c najmniej jedno było PN lub PO (plus pozostałe przesłanki) możesz zrobić WR ale skąd tu się pojawił dialog konkurencyjny- dialog przeprowadza się jak NIE MOZNA PN lub PO art 60b 1/1 !!!! W związku z tym czy pierwotne warunki zamówienia NIE ZOSTAŁY  w istotny sposób zmienione ???

5

Mogli zmieniać, mogli odrzucać oferty, mogli wyczyniać inne rzeczy, mogli próbować dialogi, ale jeśli znajdą 2 postępowania (w tym 1 przetarg) w którym nie zmienili, to na tych warunkach art.67 pozwala zastosować teraz wolną rękę.

6

W innym wątku Marta to "jaśniej" opisała i otrzymała odpowiedź

7

A co będzie jeżeli zrobię teraz wolną rękę a Prezesowi UZP nie spodoba się moje wyjaśnienie, jakie sankcje moją firmę czekają ?