Temat: regulamin do 14 tys
Czy w waszych zakładach pracy funkcjonuje regulamin zamówień publicznych do 14 tys. euro?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → regulamin do 14 tys
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w waszych zakładach pracy funkcjonuje regulamin zamówień publicznych do 14 tys. euro?
U mnie jeszcze nie
U mnie tak... zaczyna się od 5 tys Euro.
U mnie jeszcze nie
szczęściarz !
U mnie też nie
Powiem że regulamin mam gotowy od roku na tip-top, ale władza się nie garnie do jego wprowadzenia w życie.
A czy są jakieś przepisy czy orzecznictwa że należy taki regulamin wprowadzić ?
Jak na razie nie ma takiego obowiązku.
też tak właśnie myślałam, więc nie będe się spieszyć z jego napisaniem
Przygotować można bo zajmuje trochę czasu, ale już z samum wprowadzeniem w życie spieszyć się nie trzeba.
Marcel to skoro sam ten regulamin przygotowujesz to na pewno ułatwi Ci pracę Przynajmniej powinien hehe
najlepiej ułatwi jego brak
najlepiej ułatwi jego brak
I to jest prawda.
U mnie też jest dość długo ale ze stosowaniem ....mhm... różnie
Pewno zafundowaliście sobie zbyt trudne regulaminy. No to proponuję szybko znowelizować na 2-punktowy: 1) szef na rację 2) jeśli nie, to p.1)
A tak bardziej poważnie, to wszystkie regulaminy jakie czytałem wydają się zbyt przemądrzałe i przez to nie pasujące do praktyki. Praktykujemy jednak na co dzień, cóż więc stoi na przeszkodzie streścić to w regulaminie?
Hubal wręcz przeciwnie, mój jest dość przejrzysty i zrozumiały;) Mam kilka szt. gotowych druków i po sprawie;-) Regulamin ma 2 strony plus 4 druki.
Zgadza się, czasami regulaminy są tak zawiłe, że wygląda to gorzej jak nasza ustawa
to nie jest takie proste jak się ma ISO...
to nie jest takie proste jak się ma ISO...
My mamy ISO.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc