1

Temat: poza cenowe kryteria ofert

czy w przypadku gdy wprowadzono inne kryteria oceny ofert oprócz ceny, nakorzystniejsza oferta musi zawsze przedstawić sumę 100 pkt.?
bo jestem w trakcie sprawdzania ofert i wychodzi mi, że największa liczba pubktów to 89.
Czy coś może popierniczone w tym kryterium w SIWZ miałem, czy jest ok.?
powiem szczerze że zawsze miałem 100% cena i zawsze najkorzystniejsza oferta miała 100 pkt. smile

2

Odp: poza cenowe kryteria ofert

Spoko, Może tak byc że NO bedzie ponizej 100 pkt .

3

A ja się zastanawiam, jakim cudem?

4

and1 napisał/a:

czy w przypadku gdy wprowadzono inne kryteria oceny ofert oprócz ceny, nakorzystniejsza oferta musi zawsze przedstawić sumę 100 pkt.?

Nie musi.

5 (edytowany przez responder 2011-12-12 09:06:26)

Marcel to nie cud - to matematyka i rynek. smile Chyba też nigdy nie robiłeś postepowania z minimum 2 kryteriami. Spoko może być poniżej 100 pkt.

6

Robiłem i to nie raz ale zawsze miałem 100% smile

7

Marcel napisał/a:

Robiłem i to nie raz ale zawsze miałem 100% smile

To by znaczyło ze NO w każdym kryterium miała maksa co dało jej 100 pkt. Mozliwe jednak NO może być także poniżej 100 i będzie wszystko w porządku, pod warunkiem że dobrze w SIWZ przedstawiono sposób obliczenia ceny i prawidłowo obliczno punktację (ale ten warunek zawsze trzeba spełnić).

8

No tak, zgadza się, zawsze miałem najlepszego w każdym z kryterium.

9 (edytowany przez psz 2011-12-12 10:30:24)

Zależy od wzoru, najlepszy może mieć30 pkt., a może mieć milion. Punktów, nie procent. Procent musi mieć 100.

10

psz napisał/a:

Zależy od wzoru, najlepszy może mieć30 pkt., a może mieć milion. Punktów, nie procent. Procent musi mieć 100.

Stwierdzam że nie znam sie na ZP i idę robić świąteczne pierniczki smile.

11

No to się dogadaliśmy smile

12

psz napisał/a:

no właśnie procentowo zawsze będzie 100 % ale punktacja najkożystnieszej oferty może być niższa od 100 pkt.
Bo np. 70% procent cena; 30 % jakieś inne kryterium pozacenowe - nie zawsze daje 100 pkt. najkorzystniejszej ofercie smile

13

No tak, od początku miałem to na myśli ale dyskusja zbiła z tropu smile

14

u mnie najkorzystniejsza jednego razu miała 68 pkt:))

15

and1: nie no coś nie tak: NO może mieć mniej niż 100%: po prostu z ceny dostał np 80 punktów na 90 możliwych  a z innego kryterium np 5 punktów na 10 możliwych. A w każdym kryteirum max punktów zdobyli inni Wykonawcy którzy w pozostałych kryteriach polegli.