1

Temat: usługa ubezpieczenia na rzecz pacjentów

Witam. Mam pytanie do sfery medycznej smile

Czy ktoś z Was ogłosił już przetarg na Usługę ubezpieczenia na rzecz pacjentów??? Nie ma jeszcze aktów wykonawczych do  ustawy i nikt nie startuje do tych postępowań bo wykonawcy bez nich nie potrafią wycenić zamówienia, a tym samym Zamawiający również nie jest w stanie oszacować przedmiotu zamówienia.
Broker twierdzi, że najlepiej ogłosić przetarg, ale i tak wiadomo, że NIKT oferty nie złoży.....
Tylko czy można ogłosić postępowanie nie potrafiąc z nalezytą starannością oszacować przedmiotu zamówienia?

pozdrawiam

2

Odp: usługa ubezpieczenia na rzecz pacjentów

Wstrzymaj się, poczekaj na rozwój wypadków. Broker może chce, żebyś był dla nich królikiem doświadczalnym. To jest nowe dla wszystkich i póki co nikt nie wie jak to ugryźć.

3

Czyli też obserwujecie sytuację?

4

To za duże słowo wink

5

psz napisał/a:

Wstrzymaj się, poczekaj na rozwój wypadków. Broker może chce, żebyś był dla nich królikiem doświadczalnym. To jest nowe dla wszystkich i póki co nikt nie wie jak to ugryźć.

i pewnie dowiemy się po pierwszych kontrolach i wyrokach a nie wcześniej...

6

psz napisał/a:

To za duże słowo wink

A jakie byłoby najodpowiedniejsze ?:)

7

psz coś u Was ruszyło?

8

Czy jest sens ogłaszać takie postępowanie w tym momencie? Zerknałem w innych jednostkach, które miały wczoraj otwarcia i każda unieważniła- brak ofert. Psz?

9

Nic nie ruszyło, nie mam żadnych nowych informacji, więc wciąż czekam.