1

Temat: pilne!!

czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem do wykonawców od których otrzymałam pytania faksem. Ja fizycznie siwz nie przekazywałam, pobierają ze strony internetowej.
Bardzo proszę o pomoc

2

Odp: pilne!!

Możesz, ale obowiązku nie masz.

3

Odpowiedź masz obowiązek przesłać w taki sposób w jaki jest to określone w SIWZ. Mi wygodniej wysyłać maile niż faksy, więc jeśli mam maila zapytacza to odpowiadam mailem, jeśli nie mam to wtedy faksem.

4

Ale pytanie raczej nie dotyczy sposobu przesłania informacji a raczej czy wogóle obowiązek jest, jak w temacie.

5

"czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem do wykonawców od których otrzymałam pytania faksem."

Dla mnie to pytanie o sposób przesłania informacji.

6

Hmm, no to daliśmy dwie odp., dwa w jednym smile

7

Nie chodzi mi o sposób przesłania, tylko czy wogóle mam obowiązek wysyłać treść wyjaśnień do wykonawców, którzy zadawali pytania?

8

to jak Marcel - obowiązku nie ma.

9

Tak myślałem że właśnie o to chodzi, o to biega!!!

10

Mnie zmylił ten początkowy fragment: czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem...

smile

11

Marcel napisał/a:

Możesz, ale obowiązku nie masz.

Trudno z tym nie zgodzić się, jednak to jest tak jak z zasadami dobrego zachowania, niby obowiązek nie zapisany, ale jest, lub z karmieniem zwierząt zimą: jeśli zaczniemy, to nie wolno przerwać, bo zwierzaki oczekując  mogą umrzeć z głodu. Podobnie i tu: wykonawca CZEKA !

12

hubal napisał/a:

Trudno z tym nie zgodzić się, jednak to jest tak jak z zasadami dobrego zachowania

Owszem, to fakt smile