Temat: Formularz oferty, i spełnianie warunku
Witam serdecznie
Znowu o pomoc do osób bardziej rozeznanych w ZP.
Otrzymałam oferty i w SIWZ należało złożyć oferty na Formularzu oferty natomiast:
? jedna firma stworzyła swój Formularz który nieznacznie różni się od nasze tzn. brak wpisu pozycji e-mail oraz tam gdzie jest stawka godzinowa dodał wpisanie słownie. Ogólnie nie są to jakieś istotne błędy które wpływają na ofertę więc mnie się wydaje że po prostu zostawić to ale?. proszę o wasze opinie.
? kolejne firmy nie wpisała danych kontaktowych (telefon, fax, e-mail i w jednej regonu też brak) tylko przystawiła pieczątkę adresową. Tak jak powyżej nie wpływa to na ofertę jednak co z tym zrobić ?.. i czy tej sytuacji skoro w SIWZ miała możliwość porozumiewania się za pomocą faksu i drogą elektroniczną to czy można czy zostaje mi tylko poczta??
Kolejna sprawa dotyczy Formularza wykonanych usług. Firmy miały wskazać powierzchnię na jakiej świadczona była usługa i dwie wskazały nasz obiekt i załączyły referencje i tu wszystko się zgadza. Jednak prosiliśmy o obiekty o powierzchni większej niż 1000 m2 i ten warunek spełniamy jednak firmy podały powierzchnie większą niż faktycznie posiadamy. Warunek spełniony jednak w wykazie jest podana powierzchnia większa od faktycznej. Czy wzywam do uzupełnienia czy o wyjaśnienie czy też zostawiam bez żadnej reakcji ponieważ pozostałe trzy są wystarczające a załączył więcej? Czy też w tej sytuacji powinniśmy mieć wątpliwości co do pozostałych usług?
Bardzo dziękuję za wasze sugestie.