Temat: pilne!!
czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem do wykonawców od których otrzymałam pytania faksem. Ja fizycznie siwz nie przekazywałam, pobierają ze strony internetowej.
Bardzo proszę o pomoc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem do wykonawców od których otrzymałam pytania faksem. Ja fizycznie siwz nie przekazywałam, pobierają ze strony internetowej.
Bardzo proszę o pomoc
Możesz, ale obowiązku nie masz.
Odpowiedź masz obowiązek przesłać w taki sposób w jaki jest to określone w SIWZ. Mi wygodniej wysyłać maile niż faksy, więc jeśli mam maila zapytacza to odpowiadam mailem, jeśli nie mam to wtedy faksem.
Ale pytanie raczej nie dotyczy sposobu przesłania informacji a raczej czy wogóle obowiązek jest, jak w temacie.
"czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem do wykonawców od których otrzymałam pytania faksem."
Dla mnie to pytanie o sposób przesłania informacji.
Hmm, no to daliśmy dwie odp., dwa w jednym
Nie chodzi mi o sposób przesłania, tylko czy wogóle mam obowiązek wysyłać treść wyjaśnień do wykonawców, którzy zadawali pytania?
to jak Marcel - obowiązku nie ma.
Tak myślałem że właśnie o to chodzi, o to biega!!!
Mnie zmylił ten początkowy fragment: czy mam obowiązek przesłać wyjaśnienie treści siwz faksem...
Możesz, ale obowiązku nie masz.
Trudno z tym nie zgodzić się, jednak to jest tak jak z zasadami dobrego zachowania, niby obowiązek nie zapisany, ale jest, lub z karmieniem zwierząt zimą: jeśli zaczniemy, to nie wolno przerwać, bo zwierzaki oczekując mogą umrzeć z głodu. Podobnie i tu: wykonawca CZEKA !
Trudno z tym nie zgodzić się, jednak to jest tak jak z zasadami dobrego zachowania
Owszem, to fakt
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc