1

Temat: wolna ręka

Co zrobić w sytuacji, gdy wysłałam zaproszenie do negocjacji w sprawie dystrybucji energii elektrycznej i wykonawcy nie stawili się w wyznaczonym dniu. Ponadto otrzymałam telefon, że nie podejmą z nami negocjacji bo nie ma co negocjować - jak się wyrazili. Co w takiej sytuacji powinnyśmy zrobić?

2

Odp: wolna ręka

Robisz notatkę i zamykasz postępowanie, a najpierw możesz spróbować wytłumaczyć im, że to mają być tylko takie "negocjacje" bo taki obowiązek wynika z PZP co oczywiście powinni wiedzieć. Rozważ również negocjacje mailowa, faksowe bądź pisemne - może po prostu nikomu nie chciało się do was przyjeżdżać.

3

Wcale się nie dziwię, takie negocjacje to po prostu sztuka, najgorsza sprawa przeprowadzać WR z zakładem energetycznym, z nimi zawsze jest ten sam problem, ale dokumenty niestety muszą grać, więc "coś" wypełnić trzeba.

4

dorota26 napisał/a:

Co zrobić w sytuacji, gdy wysłałam zaproszenie do negocjacji w sprawie dystrybucji energii elektrycznej i wykonawcy nie stawili się w wyznaczonym dniu. Ponadto otrzymałam telefon, że nie podejmą z nami negocjacji bo nie ma co negocjować - jak się wyrazili. Co w takiej sytuacji powinnyśmy zrobić?

Bezczelni monopiliści - działają jak za komuny-  wysłać skargę do prezesa URE - niech nauczą się szanować kontrahentów. Pozdrawiam - wkurzony po podobnych cyrkach z energetyką.

5

To samo z dostawą  Gazu!!! Twierdzili, że nie będą negocjować.....a umowę podpisać trzeba....

6

Dopóki nie będą mieli silnej konkurencji, tak właśnie będą postępować.

7

tak jak pisał Marcel sztuka dla sztuki.