1

Temat: poświadczenie za zgodność

Wykonawca dostarcza wszelkie wymagane dokumenty potwierdzając ich zgodność z oryginałem w następujący sposób:
potwierdzam za zgodność z oryginałem strony od 1 do 9 (np. KRS) - taka adnotacja znajduje się na ostatniej stronie dokumentu wraz z podpisem wykonawcy- KRS składa się faktycznie z 9 stron.
Co w takiej sytuacji czy taka forma potwierdzenia za zgodność z oryginałem jest prawidłowa ?, czy potwierdzenie powinno znaleźć się na każdej stronie dokumentu ?

2

Odp: poświadczenie za zgodność

Moim zdaniem wykonawca poświadczył a więc jest ok.

3

Dla mnie okey

4

To jest nas dwóch smile

5

Co do zasady powinna być poświadczona każda strona dokumentu z osobna... ale nie spotkałem się jeszcze, żeby jakaś kontrola zakwestionowała drogę na skróty.

6

Hrabal napisał/a:

Co do zasady powinna być poświadczona każda strona dokumentu z osobna... ale nie spotkałem się jeszcze, żeby jakaś kontrola zakwestionowała drogę na skróty.

Z czego wynika ta powinność?

7

no przecież pisze w #5 ,że z zasady    big_smile

8

Głowy nikt za to nie urwie smile

9

Myszy - dobre big_smile

10

psz napisał/a:
Hrabal napisał/a:

Z czego wynika ta powinność?

Oczywiście nie z przepisów prawa. Może się źle wyraziłem. Uważam taką formę za bezpieczniejszą dla osoby, która takie dokumenty podpisuje.

11

myszy1953 napisał/a:

no przecież pisze w #5 ,że z zasady    big_smile

Cięty dowcip. Wesołych świąt.

12 (edytowany przez Marcel 2011-12-21 14:47:14)

Zgadza się, Hrabal ma rację, tak  jest po prostu najbezpieczniej, ale w tym wypaku skrót jest do uznania.