1

Temat: elektroniczny wypis z ewidencji

Witam,
czy spotkaliście się może z wydrukiem z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej zamiast wypisu z ewidencji gospodarczej takiego jaki znamy?
Otrzymałam taki od jednego Wykonawcy, pierwszy raz taki widzę. Raczej to uznaję, ale chciałam się Was podpytać smile

2

Odp: elektroniczny wypis z ewidencji

A po co Ci to ?

3

No właśnie po co, widziałem już te druki i wiem jak wyglądają, tylko po co on wam?

4

no właśnie sama się już teraz zastanawiam. To w tej sytuacji traktuję to jako dodatkowy dokument w ofercie.

5

Jako dodatkowy nie podlegający ocenie.

6

Od jakiegoś czasu to funkcjonuje, z tego co słyszałem wchodzi właśnie taki centralny system przy ministrze. Działa strona https://prod.ceidg.gov.pl/ceidg.cms.engine/  - coś na kształt strony gus-u. Można tam poszukać informacji ze "starego" EDG, regon, nip, firmę przedsiębiorcy, nawet mail i nr kontaktowy wink Przyda się smile Swoją drogą, miło, że Wykonawca dołączył do oferty wydruk. Należy go potraktować jak wypis z ewidencji czyli "miło, że dołączyli" smile

7 (edytowany przez maxi 2012-01-04 13:27:48)

DO tematu jw. Czy przedsiębiorca wpisany w ceidg posiada też "numer ceidg" tak jak w starej EDG ???
Potrzebna mi ta wiedza ale nie do ZP smile

8

Tak, mają.

9

Marcel napisał/a:

Tak, mają.

No to zonk. Przedsiebiorca dostarczył taki wydruk ze strony CEIDG, jest nazwa, regon, nip a czegoś takiego jak numer EDG (po staremu) nie ma. Na stronie CEIDG odszukaliśmy ten wpis i też zonk-nie ma tego rzeczonego numeru smile . Wyjaśnicie gdzie lub kiedy on sie pojawi (oczywiście numer)????

10

Może w rejestrze jeszcze nie ma (rejestr elektroniczny), wiem że wykazy ukazują się po czasie, przedsiębiorcy byli wprowadzani do końca 2011r., a więc sprawa świeża.

11

A do czego ten numer jest potrzebny? Jest firma, regon, nip..

12 (edytowany przez maxi 2012-01-05 11:45:08)

Adam napisał/a:

A do czego ten numer jest potrzebny? .

teraz już do niczego smile. Dzwoniłem do Urzedu Gminy gdzie mnie poinformowano że te nowe CEIDG jednak nie maja numeru -odpowiednika nr EDG.

13

Czyli mówicie, że mimo, że ten wydruk ze strony nie posiada podpisu to mogę go uznać, jako wypis z ewidencji gospodarczej? Potraktować go jako wystawiony co najmniej przed 6 miesiącami?
Pierwszy raz się z tym spotkałam w moich ofertach.

14

Helloł ludziska pomożecie?? Pali mi się grunt pod nogami? Uznać ten wydruk z CEIDG czy wezwać do uzupełniania aktualnego wpisu?

15

wypis z ewidencji gospodarczej nie jest dokumentem z rozporządzenia i nie może być wzywany do uzupełnienia!

16

opinia UZP
"Brak podstaw do żądania zaświadczenia z ewidencji działalności gospodarczej"
link dla fifi
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1543

17

Kurcze, wpis i wpis, a kolega powyżej wszystko w temacie napisał smile