Temat: Druk ZP-2/PN,NBO,ZOC
mam małe pytanko, w pkt 11 tego Druku jest mowa o zawarciu umowy w spr. zamówienia publicznego, tzn. że wypełniam ten załącznik dopiero po podpisaniu umowy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam małe pytanko, w pkt 11 tego Druku jest mowa o zawarciu umowy w spr. zamówienia publicznego, tzn. że wypełniam ten załącznik dopiero po podpisaniu umowy?
Ten punkt jest bez sensu.
Ja zostawiam wolne miejsce i daje kierownikowi do podpisania protokół wraz z umową, a potem wpisuje date w umowie i protokole.
właśnie, a jaką date wpisujecie w pkt 18 (zatwierdzenie wyniku postepowania) w zdaniu "prace komisji przetargowej zakończyły sie w dniu ..............", za każdym razem mam watpliwość... Czy to powinna być data po dokonaniu wyboru oferty?, bo daje protokół do zatwierdzenia, a wtej części jest zatwierdzenie prac komisji przez Kierownika, czy data po podpisaniu umowy,
bo przecież prace komisji kończa sie wraz z podpisaniem umowy, a umowa np. zostanie podpisana dopiero za 3 tygodnie...
Jakie daty wpisujecie?
oczywiscie pytam o ZP-1
Ja wpisuję datę zawarcia umowy. Ale wpisanie daty po wyborze oferty najkorzystniejszej w sytuacji, gdy nie ma protestów i odwołań też wydaje się ok.
no tak ale jest to niewatpliwie data różna od daty podpisania umowy.
Czyli rozumiem, że zatwierdzeniem wyboru oferty przez Kierownika Zamawiającego przyjmujesz podpisanie załączników do protokołu a sam protokół w pkt 18 dajesz do podpisania dopiero jak podpiszeszumowę?
Bo dla mnie jest conajmniej dziwne abym najpierw dała do podpisania Kierownikowi a potem dopisała daty - u mnie w pracy cos takiego jest nie realne.
U mnie tak jest - Zamawiający ma do mnie zaufanie :-)). No, ale zawsze możesz dać tą jedną stronę protokołu do podpisania póżniej, prawda?
Zaufanie... fajna sprawa ale ja nie bazowałabym na zaufaniu w zamówieniach publcznych
Podpytałam eksperta od zamówień publicznych i jego zdaniem w pkt 18 (zatwierdzenie wyniku postepowania) należałoby wpisać date wyboru oferty i dać do podpisania- zatwierdzenia Kierownikowi zamawiającemu. Natomiast dalszej części protokołu dotyczącą podpisania umowy pkt 22 - wypełnić z data faktycznego podpisania umowy i znów dać do podpisania Kierownikowi
"bezia" pytała o ZP-2, w pkt 11 wpisujemy datę podpisania umowy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc