1

Temat: egzaminy dla uczniów

W projekcie unijnym mam przeprowadzenie egzaminów typu kangur, FOX, FCE, ECDL. Kwota na te egzaminy jest poniżej 14 000 euro. Są to usługi edukacyjne o charakterze niepriorytetowym. Wiem, już że muszę skorzystać z wewnętrznego regulaminu i zrobić rozeznanie rynku.
Czy ktoś może udzielał już podobnego zamówienia i mógłby mi napisać jak to zrobił ?

2

Odp: egzaminy dla uczniów

No i ? - w czym problem skoro masz regulamin ?

3

Z tego co się orientowałem to zgłoszenia na egzamin dokonuje szkoła do odpowiedniego ośrodka. Ośrodek, który przeprowadzał egzamin nie podpisywał ze szkołą żadnej umowy. Za egzamin płacili uczniowie. Teraz z kolei będzie tak, że za egzamin będzie płacił beneficjent projektu, ale beneficjent nie może zgłosić uczniów, bo nie jest szkołą. I teraz przydałoby się skonstruować jakąś umowę między beneficjentem a ośrodkiem przeprowadzającym egzamin.

4

A może zwrócić się tak do radcy prawnego z pomocą o stworzenie umowy, było by chyba prościej, na forum ciężko tak jakoś na odległość wink

5

Tak też zrobiłem, ale myślałem, że może ktoś miał już podobny problem wink dzięki