1

Temat: Może głupawe pytanie?

Czy ogłoszenie o zamówieniu zamieszczane na tablicy ogłoszeń musi być podpisane przez kierownika zamawiającego?

2

Odp: Może głupawe pytanie?

Jak nie, jak tak smile

3

tomeczka napisał/a:

Czy ogłoszenie o zamówieniu zamieszczane na tablicy ogłoszeń musi być podpisane przez kierownika zamawiającego?

Nie musi.

4

Z żadnego przepisu nie wynika, jednak dobrze wygląda smile, a tak na poważnie, zawsze wieszamy podpisane, dwa lata temu niestety i nie wiedzieć na jakiej podstawie kontrola wskazała aby było podpisane, wiec co mi szkodzi, podpisuję!

5

Och te kontrole... Durne.
Jedyny oryginał mam tam powiesić??? Ciekawe jaka będzie rozmowa z kontrolą gdy to zginie, zniszczy się, lub stanie się nieczytelne??? Niech kontrola mi teraz powie.

6

Brak słów i tyle.

7

Marcel, masz naprawdę pecha do tych kontroli wink

Marcel napisał/a:

i nie wiedzieć na jakiej podstawie kontrola wskazała ...

Właśnie, zazwyczaj jak poproszę o podstawę, zarzuty znikają smile

8

Tak bywa, a co do kontroli to w ostatnich trzech latach masakra.

9

tomeczka napisał/a:

ano nie musi ! ponieważ wysyłane do BZP czu UE nie jest opatrzone podpisem kierownika

10

Niby nie musi - ale niekoniecznie ma to być wzorzec do naśladowania.
Z zasady takie oficjalne ogłoszenie powinno być z podpisem, tym bardziej że to nic nie kosztuje i trudno znaleźć istotne przeszkody.

11

ciekawe jak będzie kierownik nieobecny? po co wprowadzać jakieś niepotrzebne ograniczenia i kagańce

12

Czyż ja pisałem o kierowniku???

No dobra -  jak będzie kierownik nieobecny, to nie zaczniemy postępowania. Jest zawsze ktoś kto pozwala wszczynać i to z reguły podpisem, a jeśli u zamawiającego idzie to zawsze bez podpisu roll , to ogłoszenie na tablicy niech też tak zostanie.

13

hubal napisał/a:

Z zasady takie oficjalne ogłoszenie powinno być z podpisem, tym bardziej że to nic nie kosztuje i trudno znaleźć istotne przeszkody.

I o to właśnie chodzi smile