1 (edytowany przez Nero 2012-01-22 15:36:04)

Temat: Ogłoszenie w DUUE

Bardzo proszę o pomoc. Jestem w trakcie podpisania umowy na przesyłki pocztowe do 50g z Pocztą Polską. Jako, że wartość przesyłek pon. 50g z ubiegłego roku wynosiła ok.650 tys złotych wybrałam procedurę przetargową  z wolnej ręki.Przesłaliśmy zaproszenie do negocjacji i jesteśmy już po ich przeprowadzeniu.
- Do tego momentu chyba jest ok.
Ale nie wiem co mam zrobić dalej???

Umowę mamy podpisać 25.01.2012r. I tu zaczynają się schody... Nie wiem co dalej?
Proszę o pomoc.
Czy  powinnam zamieścić Ogłoszenie w DUUE o udzieleniu zamówienia w dniu podpisania umowy czy dnia następnego???
Dodam, że nie dawałam ogłoszenia o zamówieniu ( bo jest chyba nieobowiązkowe).

2

Odp: Ogłoszenie w DUUE

Zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy Pzp, zamawiający może udzielić zamówienia w szczególnym trybie zamówienia z wolnej ręki, w przypadku gdy daną usługę świadczy tylko jeden wykonawca z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Z przepisu art. 67 ust. 3 lit. d ustawy Pzp wynika, że z powyższych powodów tryb zamówienia z wolnej ręki może znaleźć zastosowanie do udzielania zamówień, których przedmiotem są zastrzeżone usługi pocztowe w rozumieniu ustawy Prawo pocztowe. Zastrzeżone usługi pocztowe świadczone są w ramach wyłączności ustanowionej w art. 47 ust. 1 ustawy Prawo pocztowe na rzecz Poczty Polskiej. Zastrzeżone usługi pocztowe, których górna granica wagowa wynosi 50 g, polegają na:

przyjmowaniu, przemieszczaniu i doręczaniu w obrocie krajowym:
        przesyłek z korespondencją,
        przesyłek reklamowych,
        przesyłek innych niż ww. nadanych w sposób uniemożliwiający sprawdzenie zawartości o masie nieprzekraczającej 50 g,
    przyjmowaniu, przemieszczaniu i doręczaniu w obrocie zagranicznym przesyłek o masie nieprzekraczającej 50 g,
    przyjmowaniu i doręczaniu w obrocie krajowym i zagranicznym przesyłek z korespondencją, o ile w procesie przyjmowania lub doręczania stają się one przesyłkami o masie nieprzekraczającej 50 g.
Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia przekazujesz Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich (UOPWE). Ogłoszenie to publikowane jest w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej (DzUUE).

http://samorzad.infor.pl/temat_dnia/artykuly/386973,publikacja_ogloszen_oraz_terminy_w_zamowieniach_publicznych_po_nowelizacji.html

3

Czy muszę się logować na stronie do zamieszczenia ogłoszenia w DUUE czy wystarczy login i hasło nadane do BZP?

4

Trzeba się zarejestrować.

5 (edytowany przez Nero 2012-01-23 11:37:34)

Mogę prosić o wskazówki jak to zrobić? Gdzie mam wypełnić formularz rejestracyjny i jak długo trwa sama rejestracja?

6

http://simap.europa.eu/enotices/changeLanguage.do?language=pl
Zarejestruj się jako nowy użytkownik (w zakładce)

7 (edytowany przez Nero 2012-01-23 12:31:23)

Dzięki, już się zarejestrowałam,czekam na potwierdzenie.
Jeszczedwa pytania:
1)czy ogłoszenie w DUUE powinnam zamieścić w dniu podpisania umowy, tj. tego samego dnia bez zbędnej zwłoki?
2) w jaki sposób przekazać ogłoszenie o udzieleniu zam.  do UOPWE - nigdy tego nie robiłam stąd tyle pytań...

8

Niezwłocznie, czyli bez zbędnej zwłoki, w możliwym dla was najszybszym terminie.

9

A w jaki sposób przekazać ogłoszenie o udzieleniu zam.  do UOPWE. Czy jak przekazuje ogłoszenie o udzieleniu zamówienia drogą elektroniczną to już nie muszę go przekazywać do UOPWE.

10

No jak skoro przekazałeś.

11

Marcel napisał/a:

...Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia przekazujesz Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich (UOPWE). Ogłoszenie to publikowane jest w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej (DzUUE).

Czyli po zalogowaniu się na stronie którą mi podałeś, wysylam ogłoszenie o u.z. do UOPWE - dobrze rozumiem?
I okazuje się ono w DUUE?

Sorki Marcel ale jestem laikiem w tej sprawie i dlatego tyle pytań - wolę się upewnić niż później nie spać tygodniami.

12

No przecież powyżej wszystko jest jasno napisane, przekazujesz do UOPWE poprzez DzUUE.

13

Dzięki