1

Temat: zamieniony formularz cenowy

Wykonawca zmienił formularz cenowy w ten sposób że usunął jedną kolumnę ( może nieistotną ale jednak  ) o nazwie "uwagi" . Ponadto, pod każdym z 4 pakietów było podsumowanie pakietu . Te podsumowania również usunął.
1. czy wezwać do uzupełnienia na odpowenim formularzu z SIWZ czy to nieistona zmiana formularza?

2. Inny W  - ta sama sytuacja ale dodatkowo, poza usunięciem podsumowania poszczegołnych pakietów łączna wartośc, po podliczeniu wszystkich pozycji wychodzi nam  innawartość  niz w formularzu ofertowym. Czy poprawić jako omyłka  rachunkwa czy jest to błąd w obliczeniu ceny? Prosze Was o podmoc smile

2

Odp: zamieniony formularz cenowy

1. można to raczej zostawić nic się nie dzieje jeżeli wartości dobrze obliczone można samemu podsumować, a jeżeli kwota ta jest w formularzu ofertowym to co do zasady jest ok.
2. jako omyłka pisarska, błędnie przeniesiona do oferty.

3

Marcel - jeżeli chodzi o pkt. 2 to nie jest błędnie przeniesione a błędnie podliczył wszytskie pozycje. Suma jest przepisana prawidłowo do formularza oferty  natomiast jest błednie podliczona.

4

No to gra, oczywista rachunkowa w 100%

5

dzieki smile szacunek  smile

6

Ale jeszcze mam jedno pytanie:) Czy błedne podsumowanie pakietów  z różnicą w cenie 38 tyś zł.  jest tylko błędem rachunkowym ? Cena w formularzu jest 82 tys. a po zliczeniu pakietow wychodzi 120 tys

7

tak, nie ma znaczenia na jaką wartość wychodzisz, zawsze rachunkowa, raz zyskasz innym razem stracisz sad działasz zawsze tak samo

8

Rachunkową trzeba poprawić.

9

Wracam do problemu ponieważ wyszła mi jeszcze jedna sprawa. Wykonawca błednie podsumował pozycje i tym samym jest błąd w cenie brutto formularza oferty. Poprawiam więc jako omyłka rachunkowa. Ale w formularzu cenowym jest cena netto i cena brutto. Cenę brutto poprawię bo mam wiedze  ale co z ceną netto. Nie mam wiedzy jaką W zastosował stawke VAT. Czy netto zostawić jak jest?

10

Jak nie masz wiedzy jaką stawkę, przecież to można sobie samemu sprawdzić.

11

są to materiały dydaktyczne i edukacyjne, jedne maja 23 inne 5 a inne 8

12

Popraw brutto, to dla zamawiającego jest istotne, netto zamawiacza raczej interesować nie powinna.

13

Podpowiedzcie prosze sad  Że też każdy przetarg musi mieć jakiś kwiatek. Za ten stres który przechodzimy powinniśmy szkodliwe miec płacne!

14

nie zauważyłam Marcel odpowiedzi, dzięki