1

Temat: wiedza i doświadczenie- pomóżcie ci zrobić

Witam! PN na roboty budowlane- sala gimnastyczna, opis wymogu niezbyt dokładny: 3 zadania odpowiadające swoim rodzajem robotom stanowiącym przedmiot zamówienia.
W trakcie pytanie o sprecyzowanie i odpowiedź: obiekty halowe o dużych rozpiętościach.
Mam pytanie - w trzeciej ofercie pod względem ceny, mam wykazane 2 roboty wymagane, czyli hale i inne budynki- duże kubatury, ale nie hale- czy muszę żądać uzupełnienia dokumentów. Pewnie nie będzie miał, wtedy muszę zatrzymać wadium?  A może udać, że nie zauważyłam. Sprawdzający zwykle nie oglądają pozostałych ofert, tylko wybraną
pomóżcie co robić

2

Odp: wiedza i doświadczenie- pomóżcie ci zrobić

Oj, oj z tym stawianiem warunków to coraz gorzej smile, jeżeli nie spełnia to oczywiście  trzeba wezwać do uzupełnienia.

maria3 napisał/a:

A może udać, że nie zauważyłam.

Tego akurat to nie polecam.

3

Zgadzam sie z Marcelem jak warunek sknocony to i ocena utrudniona sad
Czy prawo budowlane definiuje "obiekt halowy o duzych rozpietosciach" jesli nie to mozna sobie interpretowac do woli. Nie podałas np o rozpietości xx m itp. I po co aż 3 zadania , 2 w zupełności by starczyły smile

4

ja bym się jeszcze zastanowiła nad tym wadium - chyba nie ma za bardzo podstaw do zatrzymania, jeśli udowodni, że to nie z jego winy

5

Do udowodniania jeszcze daleko.

maria3 napisał/a:

... 1) opis wymogu : 3 obiekty halowe o dużych rozpiętościach.
w ... ofercie ,,, mam wykazane 2 roboty
2) czyli hale i inne budynki- duże kubatury, ale nie hale-
3) czy muszę żądać uzupełnienia dokumentów.
4)  muszę zatrzymać wadium?
5) A może udać, że nie zauważyłam.
6) Sprawdzający zwykle nie oglądają pozostałych ofert, tylko wybraną

1) Za mało wykazał - wezwać do uzupełnienia
2) Jeszcze raz czytam  ?hale ..., ale nie hale? i nadal nie rozumiem (punkt 1 podobnie)
3) Oczywiście
4) Jeszcze nie, najpierw p. 3
5) No nieeee...
6) Skąd taka wiedza??? Ponoć każdy sądzi według siebie smile