Temat: Lądyn, Parysz - bałagan w spożywce
1. Pan x prowadzi działalność gospodarczą pod adresem Lądyn, ul. Ciemna 10. Adres zamieszkania to Lądyn, ul. Wąska 5. W zaświadcz. o zmianie wpisu do EDG czytam, że pod adresem Ciemna 10 mieści się siedziba główna, natomiast pomiędzy 50 adresami oddziału lub innego miejsca wykonywania widoczny jest adres Wąska 5. Czy mogę w tym wypadku uznać ZUS wystawiony na Wąską 5? US jest na Ciemną 10.
2. W wykazie narzędzi wymienionych numerami rejestracyjnymi jest 5 aut. W SIWZ zażądano zaświadczenia wydanego przez właściwe organy potwierdzającego, że posiadane środki transportu odpowiadają wymaganiom sanitarnym, określonym w odpowiednich przepisach. Wykonawca przedstawił kopię decyzji Powiatowego Lekarza Weterynarii, zarządzającą wpisanie firmy do rejestru PLW w zakresie transportu środków spoż. zwierzęcego pochodzenia. Czy mogę uznać taką decyzję z 2006 r.za potwierdzenie spełniania warunku, biorąc pod uwagę fakt, że auta nie są w niej wskazane po numerach rejestracyjnych?
3. Bardzo duża firma składa ofertę. Adres siedziby z KRS to znowu Lądyn ul. Chuda 4. W części złożonych w ofercie dokumentów adres ten występuje, w pozostałych zaś wykonawca posłużył się pieczęcią z adresem Lądyn ul. Gruba 8 i wszystko byłoby ok., gdyby adres ten wymieniono w KRS w oddziałach firmy ? ale go tam nie ma. Z papieru firmowego wykonawcy wnioskuję, że firma najprawdopodobniej zamieniła oddział w Paryszu, na oddział w Lądynie przy ul. Grubej 8, ale to tylko moje domniemanie. Cóż począć? Wzywać do wyjaśnień?
4. Spółka z o. o. panów x, y, z. Aktem notarialnym z dnia 15.05.2008 r. umocowują pana D do reprezentowania spółki w postępowaniach przetargowych i udzielania dalszych pełnomocnictw . Kolejnym pełnomocnictwem z dnia 15.12.2011 r. pan D umocowuje pana K do reprezentowania spółki w zakresie podpisywania ofert przetargowych i potwierdzania dokumentów za zgodność z oryginałem. I teraz chodzi mi o to czy pan K ma prawo potwierdzić za zgodność kopię aktu notarialnego z 15.05.2008 r.?
5. Wielozadaniowe postępowanie, w ramach którego w poszczególnych zadaniach wymienione są produkty z różnymi stawkami VAT. Zamawiający w formularzu ofertowym żąda podania ceny, którą wykonawca powinien przenieść z formularza cenowego. Jednak tego nie zrobił. Jeżeli w formularzu cenowym mam wszystkie ceny jednostkowe, ilości, wartości i cenę zamówienia, to mogę nieuzupełnienie formularza ofertowego potraktować jako omyłkę 87.2.1 czy 87.2.3???
6. Czy jeśli pomimo stosownego zapisu w SIWZ wykonawca nie wpisał w formularzu cenowym nazwy producenta, a cenę zamówienia mam także w formularzu ofertowym, mam prawo wezwać go do uzupełnienia? Szkoda mi bo to najtańsza oferta.
Dobrej nocy wszystkim!